Vasastan

Birger Jarlsgatan 115B

 • BUD: 5 100 000 kr
 • 77 kvm
 • 2 RoK
 • 3 801 kr/mån

Spännande möjligheter i stor sekelskiftes 2:a

Välbevarad sekelskiftes 2:a (möjlig 3:a) fylld av ljus och rymd i lugnt och tyst hörnläge. Denna välplanerade bostad har en trevlig planlösning där samtliga rum präglas av tidstypiska detaljer med högt i tak, högresta fönster, vackra djupa fönsternischer och fina trägolv. Den perfekta grunden till en drömbostad i Vasastan. Lägenheten erbjuder ett lättarbetat funkiskök med ett vackert serveringsskåp och en rymlig matplats för flera gäster. Vardagsrummet är ljust och lätt att möblera med inbjudande hörnläge, fönster i två väderstreck och en extra ingång till sovrummet som ger en trevlig rundgång i lägenheten. Sovrummet rymmer såväl en stor dubbelsäng som övrigt möblemang och det finns extra förvaring i garderober precis utanför. En stor och välkomnande entré knyter samman samtliga rum och här finns ytterligare garderober, plats för en byrå och avhängnings möjligheter samt en separat wc. Låg avgift där allt ingår: Värme, Vatten, hushållsel, Kabel TV basutbud och Internet anslutning 100/100 Mbit/sek.

Till bostaden hör ett källarförråd av bra storlek.

Här bor du perfekt i stabil förening med god ekonomi och en låg avgift där allt ingår. Bostaden ligger i direkt närhet till såväl Ica som ligger rakt över gatan som ett brett utbud av restauranger, service och shopping. I området finner du även grönskande natur och vatten för utomhusaktiviteter i närliggande Hagaparken och Brunnsviken och det finns goda kommunikationer strax utanför dörren.

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Pris

4 995 000 kr
 • Aktuellt bud: 5 100 000 kr Klicka för budhistorik
  # Datum Bud
  1 mån 25 mar 20:06 5 100 000 kr
  1 tor 21 mar 14:25 4 800 000 kr

Mäklare

Assisterande

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
2 RoK varav 1 sovrum
Boarea:
77 kvm
Månadsavgift:
3801 kr
Pris:
4 995 000 kr
Lgh Nr:

0921

Byggår:
1913
Område:

Vasastan

Andelstal:
2,0147%%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Ingemarshov

Byggår

1913

Juridisk person
Nej
Hiss
Nej
Våning
1tr
Andelstal

2,0147%

Allmän information

Brf Ingemarshov är en så kallad äkta förening som bildades 1998. Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och äger marken. Föreningen omfattar 77 st bostadslägenheter, varav 74 med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. I fastigheten finns även 5 hyreslokaler. Delat ägande godkänns av föreningen. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift är 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av låntagaren.

Byggnaden

Fastigheten Ingemar 17 stod klar 1913 och består av bostadshus som täcker adresserna Birger Jarlsgatan 115A och B samt Ingemarsgatan 3A och B. Gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, cykelrum och grillplats på gården.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Självdrag

Renoveringar

2018 Arbete med att ta in anbud från entreprenörer som är intresserade av att köpa råvinden. Arbete med partiella stambyten fortlöper. 2017 Sotning. 2016 OVK. 2015 Renovering av gårdsbjälklag och källare. 2014 Byte av samtliga stammar i källaren. 2011 Relining och spolning av stammar, sotning av rökkanaler, renovering stuprör, ytterportsrenovering. 2007 Uutsning av fasad, balkongrenovering, fönstermålning, trappmålning, elstammar, dörrmålning, belysningsarmaturer, rensning stuprör och underhåll markterrasser. 2006 Fönsterrenovering, fönstertätning, nya maskiner i tvättstuga, renovering ytskikt i tvättstuga, undercentral fjärrvärme, renovering soprum och gårdsrenovering. 1963 Stambyte och byte av radiatorer och värmestammar.

Planerade renoveringar

2017-2019 partiellt stambyt fortlöpande. Stambytet bekostas av föreningen samt återställande. 2019 ombyggnad av vindsförråd som ska bli lägenheter. Hissar ska installeras.

Övriga utrymmen

Tvättstuga: Det finns en tvättstuga som nås från gården. Tvättstugan består av 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Bokning av tid görs med bokningslås. Förråd: Till lägenheten hör ett källarförråd Grillplats: En gemensam grillplats finns på gården. Dessa kan bokas på lista i tvättstugan.

TV/Internet

Kabel TV: Fastigheten är ansluten till Comhem. Basutbudet ingår i avgiften Bredband: Föreningen har fiber indraget i fastigheten och är anslutna till Bredband2. 100 Mbit/s bredband ingår i avgiften. Boende behöver inte teckna något separat avtal .

Parkering

Parkering: Inget garage. Parkering sker i området Cykelparkering: Låst cykelrum samt plats på den gemensamma gården

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Bostaden diponeras enligt följande:

HALL

Stor och ljus entré med garderober och en välkomnande inblick till samtliga rum i bostaden. Plats för avhängning och andra hallmöbler samt en separat WC . Fina trägolv och ljusa väggar.

KÖK

Originalkök i funkisstil med gott om förvaring i lådor, skåp och öppna förvaringshyllor. Lättarbetat och mycket funktionellt med en modern gasspis med elugn, Kyl/Frys i bra storlek samt en arbetsbänk i rostfritt och trä. I direkt anslutning till köket finns även en mysig matplats för 4-6 personer som bjuder in till trevliga middagar. Fina trägolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är ljust, lätt att möblera samt upplevs väldigt inbjudande tack vare två högresta fönster i två vädersträck. Rummet har fina trägolv samt ljusa väggar och det finns två ingångar, där den ena leder in till sovrummet. Golvet samt ventilen från den gamla kakelugnen har bevarats så det kan finnas möjlighet att återinstallera en kakelugn efter samråd med föreningen.

SOVRUM

Sovrummet rymmer såväl en stor dubbelsäng som övrigt möblemang och förvaring finns i garderober i hallen utanför. Rummet får härligt naturligt ljus från det högresta fönstret.

BADRUM

Intill köket ligger ett helkaklat badrum med handfat, spegelskåp samt en dusch med vikbara dörrar. Separat WC finner ni i hallen.

FÖRRÅD

Till lägenheten finns ett källarförråd av bra storlek om ca 5 kvm.

Övrigt

Detaljinformation
 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 801 kr/mån
  Beskrivning mån.avg.

  Detta ingår i månadsavgiften: Värme, Vatten, Kabel TV basutbud, Internet anslutning 100/100 Mbit/sek via Bredband 2 och Hushållsel

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område
  Område

  Vasastan är en hemtrevlig stadsdel med mycket karaktär och närhet till många populära restauranger, små trevliga caféer, barer och många unika vintagebutiker. Här känns det hemtrevligt! Gott om grönska och lummiga parker som Vasaparken och Vanadislunden med nyöppnade Vanadisbadet. Här bor du i ett barnvänligt område med bra kommunikationer och nära till parker, lekplatser, utomhusbad, trygga förskolor och välrekommenderade grundskolor och gymnasium. Några kvarter bort växer stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till ett dynamiskt och attraktivt område med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De spektakulära skyskraporna kommer byggas i närheten och binda samman Vasastan med Hagastaden. De boende i Vasastan har det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till city, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. Många innerstadsbussar går i Vasastan och självklart även tunnelbanan. Att åka till Centralen tar endast några minuter. Från Karlbergsstation, en station norrut från T-centralen, avgår pendeltåg.

  Kommunikationer

  Busstationer & Hållplatser Roslagstull (på Ingemarsgatan) 5 m Roslagstull (på Valhallavägen) 92 m

  Tunnelbana Rådmansgatan T-bana 983 m

  Tågstation Stockholm Östra station 836 m

 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 6 sep 2010
  Energiprestanda: 159 kWh/m2
 • Köparinformation
  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/
Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!