Vasastan/Röda Bergen

Torbjörn Klockares gata 23, 1tr

  • 36 kvm
  • 2 RoK
  • 2 560 kr/mån

Välplanerad lgh i fastighet från 1924 i vackra Röda Bergen!

Nu är det snart dags att visa detta svårslagna boende mitt i det otroligt mysiga Röda Bergen. Lägenheten är i väldigt bra skick och har fullt med bevarad 20-talscharm som bl.a. högt i tak, fint trägolv och vackra snickerier. Mycket välplanerat och funktionellt boende där varje kvadratmeter ligger på rätt ställe. Det är idag en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, badrummet är nyrenoverat och det finns även en rogivande sovdel med en stor skjutdörrsgarderob. Lägenheten är registrerad som 1 rok men disponeras idag som en mini-tvåa med separat sovrum. Populär och välskött HSB-förening där bl.a. bredband 1000/1000 mbit/s ingår i avgiften! Interiörbilder kommer i början på september och visningar är preliminärt planerade till mitten av september. Anmäl ert intresse i annonsen så informeras du om när det är dags för visning! Område: Uppe på kullen ovan Vanadisplan reser sig Rödabergsområdet idylliskt. Här bor ni i hjärtat av Rödabergsområdet, ett pittoreskt område mitt i stadens puls. Området karaktäriseras av de låga och klassicistiskt inspirerade byggnaderna, lugnet samt den härliga grönskan från områdets mysiga park Solvändan. Ett kvarter ner från bostaden ligger Hagastaden som erbjuder allt från en stor matvarubutik med fantastiskt utbud till systembolag, restauranger och apotek. Här finns även närhet till gym och träningsanläggningar. I övrigt ligger bostaden ett stenkast från Karolinska samt välkända Rörstrandsgatan där restauranger och mysiga caféer varvar varandra längs med hela gatan. Birkastan bjuder även på närhet till vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott eller längs med Brunnsviken i Hagaparken. Med en kort promenad från bostaden ligger även välkända Vasaparken med mysiga caféer, lekpark samt minigolfbana. I direkt närhet till lägenheten finns goda kommunikationer med tunnelbana, buss, pendeltåg och flygbussar.

Mäklare

Fasadbild.

Föreningens innergård

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Torbjörn Klockares gata 23 1tr copy

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
2 RoK varav sovrum
Boarea:
36 kvm
Enligt Föreningens ekonomiska förvaltare
Månadsavgift:
2560 kr
Lgh Nr:

1102

Våning:
1tr/3
Byggår:
1924-1929
Område:

Vasastan/Röda Bergen

Andelstal:
0,58824%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

HSB Brf Myrstacken i Stockholm

Bildades
1924
Byggår

1924-1929

Juridisk person
Nej
Hiss
Nej
Våning
1tr/3
Andelstal

0,58824%

Andelstal avgift

0,58824%

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Brf Myrstacken är en äkta förening som bildades 1924 och är en större förening som omfattar följande adresser: Falugatan 20, 22, 24, Gävlegatan 13, Torbjörn Klockares Gata 15, 17, 19, 21, 23, 25 och Torsgatan 78. Föreningen äger marken och upplåter 144 bostadsrättslägenheter samt en bostadsrättslokal och två lokaler uthyrda med hyresrätt. Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Byggnadsår 1924-1929.

Medlemskap i HSB krävs innan beviljande av medlemskap i bostadsrättsföreningen. Läs mer om medlemskapet hos HSB på www.hsb.se.

Föreningen accepterar samägande med föräldrar.

Andrahandsuthyrning: Andrahandsupplåtelse måste vara beviljad av föreningen. Styrelsen beviljar andrahandsupplåtelser i enlighet med paragraf 40 i stadgarna, och för en period om max ett år i taget. Detta gäller även om barn eller andra närstående bor i lägenheten. Styrelsen beviljar andrahandsupplåtelse i enlighet med hyresnämndens principer.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och mekanisk frånluft/självdrag

Renoveringar

1990 - Elnätet renoverades och samtliga lägenheter fick då en undercentral med automatsäkringar.
1990 - Vindslägenheterna byggdes.
1990 - Stammar byttes.
2002 - Värmecentralen byttes.
2004 - Taket och fasaden på fastigheten Humleboet 16 (Falugatan 20-24) renoverades.
2011 - Taken på fastigheterna Myrstacken 25, Myrstacken 30 och Myrstacken 31 (övriga adresser) renoverades.
2013 - Samtliga fönster i fastigheterna renoverades.
2014 - Ny injustering av värmesystemet utfördes.
2016 - Avgasningsanläggning installerades.
2018 - Tvättstugorna renoverades och självdoserande tvättmaskiner installerades. Ett digitalt bokningssystem installerades.
2019 - Renovering av tvättstugor.

Planerade renoveringar

Renovering av fasaderna på fastigheterna Myrstacken 25, Myrstacken 30 och Myrstacken 31 planeras till någon gång under de närmaste åren.

Övriga utrymmen

Övernattningslägenhet: Föreningen har en gemensam lokal som även går att hyra som övernattningslägenhet. Lokalen går enkelt att boka via föreningens hemsida, ca 200 kr/natt.

Förråd: Många lägenheter i föreningen har tillhörande förråd. Typ av förrådsutrymme, vindsförråd eller källarförråd samt storlek varierar. Föreningen har ingen central hantering av förråden, utan övertagandet av dessa måste hanteras av säljaren och köparen vid överlåtelsen (förråd måste då förses med lås av köparen).

Tvättstugor: Tre tvättstugor finns med ingång från innergården. Tvättstugorna bokas kostnadsfritt av boende via föreningens hemsida och har självdoserande tvättmaskiner samt torkrum. Tvättmedlet ingår i månadsavgiften.

Cykelförvaring: Rum för förvaring av cyklar finns vid Torbjörn Klockares Gata 15 med ingång från gatan, på Gävlegatan 13 med ingång från trapphallen samt i källaren på Falugatan 22 med ingång från gården. Det finns också cykelställ utomhus på Falugatans gård som alla boende är välkomna att använda.

Barnvagnsrum: Det finns ett barnvagnsrum innanför porten på Torbjörn Klockares Gata 17.

Bastu: I föreningen finns en bastu belägen vid föreningens gemensamma lokal på Torbjörn Klockares Gata 21. Bastun bokas kostnadsfritt av boende genom att man skriver upp sig på en bokningslista som hänger utanför bastun.

Soprum och återvinningsrum: Föreningen har två soprum för matavfall och hushållsavfall på Torbjörn Klockares Gata 15 och Torbjörn Klockares Gata 25 med ingång från gatan. På Torbjörn Klockares Gata 23 med ingång från gatan har föreningen också ett återvinningsrum.

TV/Internet

Internet Bredband 1000/1000 Mb/s från Bahnhof ingår för närvarande i månadsavgiften via ett fastighetsnät med nätverksuttag (UTP/ethernet) i respektive lägenhet. Om lägenheten inte är ansluten till fastighetsnätet kan bostadsrättshavaren få det indraget på egen bekostnad. Bostadsrättshavaren kan också välja bredband från Telenor eller ComHem och tecknar då själv abonnemang.

TV ComHems grundutbud ingår för närvarande i månadsavgiften.

Parkering

Parkering Föreningen har inga garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering tillämpas på intilliggande gator.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell hall med trägolv och målade väggar. Binder smidigt samman lägenhetens samtliga delar. Plats finns för att hänga av sig ytterkläder.

Dusch/wc

Snygg dusch/wc med kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med handfat, toalettstol, golvvärme och dusch.

Sovrum

Rogivande sovrum med trägolv och målade väggar. Sovrummet erbjuder gott om förvaring i en rejäl skjutdörrsgarderob och utrymme finns för en stor säng. Fönster in mot vardagsrummet som skänker gott om ljus åt rummet.

Kök

Modernt kök med trägolv och målade väggar. Köket har vita skåp och luckor samt en mörk bänkskiva och kakel. Utrustat med diskho, kyl/frys, ugn, spishäll, diskmaskin och kolfilterfläkt. Matplats för 2-4 st personer.

Vardagsrum

Mycket ljust och lättmöblerat vardagsrum med trägolv och målade väggar. Den öppna planlösningen mot köket gör rummet luftigt och är perfekt när ni har gäster över.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
2 560 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-tv och bredband 1000/1000 mbit/s.

Avgiftsändringar

Det finns för närvarande inga beslut om avgiftshöjningar (Enligt föreningens hemsida 2021-04-30).

Driftskostnader
Överlåtelseavgift
1 190 kr betalas av köparen
Pantsättningsavgift
476 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
  • Köparinfo

    Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte