Södermalm/ Maria

Samaritgränd 1

 • 51 kvm
 • 2 RoK
 • 2 401 kr/mån

Underbar 20-talstvåa på central adress!

Välkommen till denna fantastiska 20-talstvåa i en stabil och skuldfri förening. Bostaden präglas av tidstypiska detaljer såsom vackra spröjsade fönster, djupa fönsternischer, högt i tal, spegeldörrar i original och vacker fiskbensparkett på golv. Lägenheten har ett stort vardagsrum med utrymme för stora soffgrupper och är perfekt för sociala tillställningar. Köket är väldisponerat med helkaklad vägg i fransk bistro-anda. Intill köket finns även matplats för 2-4 personer. Från vardagsrummet når du det harmoniska sovrummet med plats för dubbelsäng och passande inredning. Lägenheten bjuder även på god förvaring med garderob i hall samt platsbyggda garderober med överskåp i sovrum. Lyxigt badrum med hotellkänsla då badrummet ligger i anslutning till sovrummet, ett en-suite badrum. Från bostaden bor du i perfekt avstånd till kommunikationer (bussar, T-bana och pendeltåg) och till härliga Tantolunden samt Årstaviken. Kvarteren talar för sig själva med kontinental stämning och fartfylld atmosfär. Södermalms generösa utbud av caféer, butiker och service finns runt knuten samtidigt som naturen och lugnet är nära. Anmäl intresse så informeras du om när det är dags för visning!

Mäklare

Stort vardagsrum med vackra spröjsade fönster

Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng

Plats för nattduksbord på vardera sida om sängen.

Platsbyggda garderober med överskåp längs väggen. Ingång till badrum

Underbart kök med matplats för 2-4 personer

Elegant kök med fransk bistro-känsla

Matplats intill köket

Praktisk hall med plats för avhängning

Fräscht badrum med heklaklade väggar och klinker på golv. Praktisk nisch med plats för förvaring.

Föreningens trevliga innergård!

På den trevliga innergården finns en lekplats med lekstuga.

Välkomna till Samaritgränd 1

Tantolunden

Långholmen

Tantobadet enbart en kort promenad_cykeltur från bostaden

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Planlösning

Fakta

Information om bostaden
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal Rum:
2 RoK varav 1 sovrum
Boarea:
51 kvm
Enligt Mätbevis
Månadsavgift:
2401 kr
Lgh Nr:

00700-01-01-1003

Andelstal:
0,029564000 %
Andelstal avgift:

0,030351500 %

Våning:
0,5/5
Byggår:
1929
Område:

Södermalm/ Maria

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Samaritgränd 1

Bildades
2006
Byggår

1929

Hiss
Ja
Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Brf Samaritgränd 1 bildades 2006 och består av 29 lägenheter och t 1 hyreslokal. Fastigheten heter Postsäcken 9 och bebyggdes 1927. Föreningen är belägen på Samaritgränd 1, en tvärgata till Rosenlundsgatan. Föreningen är skuldfri och har en stark ekonomi. Mellan åren 2010-2016 sänkte föreningen avgifterna under en på förhand bestämd period som planerat avslutades 2017. Denna sänkning var ett resultat till följd av flera försäljningar av hyresrätter. För dig som gillar att plantera och pyssla i trädgårdar så finns möjligheten att gå med i föreningarnas gemensamma gårdsgrupp som tar hand om den populära och mysiga innergården

Belägen i Södermalms kanske mest attraktiva kvarter med direkt närhet till restauranger, shopping och caféer. Skolor och dagis finns runt knuten och det är nära till Mariaberget och Skinnarviksbergets gemytliga kvarter med pittoreska 1700-tals hus och Tantolundens härliga grönområde.

Inga planerade avgiftsförändringar.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme. Frånluft.

Renoveringar

2019: Renovering av fasad ut mot gatan

2018: Energideklaration utförd

2017: Brandskyddsbesiktning utförd och åtgärder vidtagna.

2016: Gårdsrenovering. Öppnat upp till gemensam innergård med omkringliggande fastigheter.

2015: Spolning av avloppsstammar, från källaren till offentlig anslutning.

2013: OVK är utförd och godkänd

2010: Renovering av trapphus, lägenhetsdörrar och tvättstuga (avseende målning mm) har genomförts.

2009 : Renovering av hisskorg. Renovering av ytterport, gårdsdörr samt entré. Renovering av föreningens tre hyresrätter

2008: Två vindslägenheter har färdigställts. Tre köksstammar har bytts, därmed är fastighetens samtliga stammar bytta. Nya elledningar och elstigar har dragits respektive installerats i samtliga lägenheter. Ventilationen har bytts från självdrag till frånluftsventilation. Samtliga termostater på värmeelementen har bytts och värmen har injusterats. Ny fjärrvärmecentral har installerats.

2007: Totalrenovering av samtliga fönster utom källarfönstren. Föreningen har under 2007 sålt råvinden. Källaren har byggts om till 26 källarkontor, vinden har tömts på samtliga förråd

2004: Yttertak omlagt. Renovering av fasaden inåt gården

2001: 1 köksstam bytt. 2 nya tvättmaskiner

1993: Alla badrumsstammar bytta

1980: Fjärrvärme

Planerade renoveringar

Planerade renoveringar för 2021 är målande av tak. Kommande renoveringar ses i underhållsplanen, se föreningens hemsida.

Övriga utrymmen

Föreningen har i källaren en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt torkskåp. Föreningen har tillsammans med tre andra föreningar en gemensam gård med cykelställ och gårdsmöbler.

TV/Internet

I avgiften ingår 100 mbit bredband från Ownit och basutbud TV från Comhem. Kabel-tv via Ownit. Basutbud ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell hall med plats för kapphängare. Stor garderob med spegeldörr för större plagg och förvaring.

Kök & matplats

Kök i vinkel med luckor i djupblå kulör och helkaklad vägg. Skåp ovanför det spotbelysta köket. Utrymme för matbord rymmande 2-4 personer och extra förvaring för den som önskar. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt samt K/F. Fiskbensparkett och ljust målade väggar.

Vardagsrum:

Härligt vardagsrum med mycket bra disponering som gör att rummet enkelt rymmer soffgrupp, TV och medieförvaring, gott om plats för skrivbord eller bokhyllor. Vacker fiskbensparkett och ljust målade väggar. Stort och spröjsat fönster med djupa nischer.

Sovrum

Mysigt sovrum med spegeldörr i original. Här finns ett fint plankgolv i original. Plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord om man önskar. God förvaring med fem platsbyggda garderober med handtag i mässing och överskåp. Ingång till badrum.

Badrum

Snyggt badrum med vitkaklade väggar och vitt, hexagonmönstrat klinker på golv. Badrummet är utrustat med govlvärme, vägghängd wc, dusch, handfat, kommod och spegel. Nisch som både är en vacker och praktisk detalj i badrummet samt ger plats för förvaring.

Förråd

Nuvarande bostadsrättsinnehavare disponerar över ett källarförråd om ca 3-4 kvm.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
2 401 kr/mån
Kommentar till avgiften

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV (basutbud).

Driftskostnader
Hushållsel
575 kr/månad
Hemförsäkring
281 kr/månad
Summa driftskostnader
856 kr/månad
Personer i hushållet
4

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Område
  Område

  är en av många små bostadsrättsföreningar i hjärtat av Södermalm

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte