Vasastan

Sveavägen 134, 3tr

  • 39 kvm
  • 1 RoK
  • 2 215 kr/mån

Potentiell mini-tvåa mot lugn innergård! Hörnlägenhet!

Varmt välkomna till denna fina hörnlägenhet som med en mindre ombyggnation eventuellt kan bli en perfekt planerad mini-tvåa. Se förslag på alternativ planlösning i annonsen. Liknande ombyggnationer har utförts i andra lägenheter i huset men innan byggnation påbörjas måste alltid en beviljad ombyggnationsansökan erhållas från styrelsen. Föreningen har tidigare byggt balkonger mot gården men inget bygglov finns idag för denna lägenhet. Separat bygglovsansökan får i sådana fall skickas in. Föreningens fastighet ligger beläget bakom en annan huskropp som ligger mellan huset och Sveavägen, vilket gör att läget blir mycket lugnt och tyst. Ett stort antal åtgärder har genomförts under de senaste åren i föreningen, som bl.a. nyrenoverad entré med automatiska dörrar, nya mattor, slipade marmorgolv, nymålat trapphus, nya förråd och garage i källaren. Hissen är nyrenoverad och återställd till tidsenlig anda. Byggnaden består av totalt 41 st bostäder varav 3 st hyreslägenheter (2 st återstår efter denna upplåtelse) samt källarutrymmen på ca 1 000 kvm med garage, tvättstuga, förråd och cykelförvaring. Föreningen tillhör även en samfällighet bestående av 7 st fastigheter kring gården som nyligen har installerat elektroniska gånggrindar med kod, samt en bilpassage som kommer att styras via fjärröppning för att ta sig in till husen via Sveavägen. Genom samfällighetsföreningen finns möjlighet att hyra parkeringsplatser på gården och garageplatser (2 040 kr/mån för garageplatserna) går att hyra genom bostadsrättsföreningen. Separat kö gäller för båda parkeringsalternativen. Odenplan ligger ca 300 m promenad från lägenheten där förbindelser finns med t-bana, pendeln och bussar. Det ligger dessutom ett flertal gym i närheten och mataffärer samt restauranger. Även Hagaparken finns nära för promenader, motion, eller varför inte ett par set tennis under sommartid?

Mäklare

Fasad Sveavägen 134.

Föreningens garage som nås via fastighetens trapphus eller hiss.

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Nuvarande planlösning

Förslag på alternativ planlösning

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
1 RoK
Boarea:
39 kvm
Enligt Föreningens ekonomiska förvaltare.
Månadsavgift:
2215 kr
Lgh Nr:

6822-1306

Våning:
3/6
Byggår:
1937
Område:

Vasastan

Andelstal:
2,3904%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Killingen 38

Bildades
2006
Byggår

1937

Hiss
Ja
Våning
3/6
Andelstal

2,3904%

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Föreningens fastighet, Killingen 38, förvärvades 2013-10-09. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus från 1937 med adress Sveavägen 134.

Den totala byggnadsytan uppgår till 2192 kvm , varav 1794 kvm utgör lägenhetsyta och 398 kvm lokalyta.

Det finns totalt 41 st lägenheter i föreningen, varav 38 st är bostadsrätter och 3 st hyresrätter. Efter denna försäljning är det 39 st bostadsrätter och 2 hyresrätter. Det finns även 15 st garageplatser som hyrs ut.

Fördelningen av lägenheter ser ut som följer:
30 st 1 rok
10 st 2 rok
1 st 3 rok

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och självdrag

Renoveringar

1989 - Stambyte VA samt renovering av elstigare.
2014 - Reparation och målning av fönster.
2015 - Renovering av bentliga balkonger och hiss.
2016 - Målning av entré/trapphus och rörreparation i källare/tvättstuga samt 17st nybyggda balkonger.
2017 - Element BV, dörröppnare ytterdörr, påbörjat byte av termostater radiatorer samt areamätning av vind.
2018 - Stamspolning samt byte av radiator- och stamventiler. Areamätning av stora garaget.
2019 - Rivning och sanering av lägenhet inför försäljning. Elarbeten samt byte av lås och cylindrar i garage, källare och cykelrum. Rivning och uppsättning av väggar i garage. Urbilning, byte av brunn och epoxisockel i garage. Godkänd OVK besiktning.

Planerade renoveringar

2021 - Vindsbyggnation, tak och byte av undercentral.
2021 - Målning / renovering källare och tvättstuga.
2022 - Fasad baksida.

Övriga utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelrum med plats för barnvagnar finns på baksidan av huset. Föreningen har även 15 st garageplatser.

TV/Internet

Föreningen är ansluten till Digital-TV via Com Hem (grundutbudet ingår) och bredband via Telenor (100/100 mbit/s fiberbredband).

Parkering

Föreningen har 15 garageplatser varav 2 har reserverats för bilar som har parkeringsplats på gården och behöver flyttas när vindsbyggnation startar. Kostnad för garageplats är 2 040 kr/månad.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Tambur

Funktionell tambur med parkettgolv och målade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder.

Badrum

Äldre badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar. Utrustat med handfat, spegelskåp, toalett och badkar.

Hall

Inre hall med parkettgolv och målade väggar. Hallen binder smidigt samman lägenhetens samtliga delar och erbjuder förvaring i en garderob. I samband med renovering av lägenheten har vissa andra i fastigheten valt att flytta köket hit och bygga ett sovrum i det nuvarande köket.

Kök

Rymligt kök med parkettgolv och målade väggar. Utrustat med vita skåp och luckor. Övrig utrustning består av spis, kyl/frys, diskho, blandare och kolfilterfläkt.

Rum

Stort och lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Rummet blir ljust tack vare fönster i två väderstreck. Från detta rum har andra i fastigheten valt att hänga på en balkong. Inget färdigt bygglov finns dock för detta idag.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
2 215 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I avgiften ingår värme, vatten och Digital-TV (grundutbud). Ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån tillkommer för bredband (100/100 mbit/s fiberbredband).

Avgiftsändringar

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelsen 2021-02-19)

Driftskostnader
Överlåtelseavgift
1 190 kr betalas av Köpare
Pantsättningsavgift
476 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
  • Köparinfo

    Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte