Stora Essingen

Essingestråket 37

 • BUD: 4 300 000 kr
 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 225 kr/mån

Industriell lägenhet i högsta skick med härligt ljusinsläpp och möjlighet till att hyra uteplats!

Om ni har bläddrat igenom Hemnets bostadsannonsutbud och rejält börjat tröttna på färgskalan ”tio nyanser av vitt” med Ikeas standardlösningar och söker något unikt har vi här lägenheten för er. Denna vackra bostad har säljarna med omsorg renoverat upp från grunden till ett mindre mästerverk med en tydlig industriell tanke där inga detaljer har förbisetts. Vad sägs t.ex. om att bo i ett smart hem där Smartsystem Fibaro är installerat till all armatur, elektriska rullgardiner, kamera (larm), vattendetektor i badrum och brandvarnare? Dessutom finns ett Sonosljudssytem installerat med totalt 5 st högtalare. Det är svårt att inte göra annat än att fullkomligen älska det slipade och polerade betonggolvet med installerad golvvärme i det nedre planet. Som om allt detta inte var nog har ni dessutom möjlighet att hyra uteplats rakt utanför lägenheten perfekt för varma sommardagar. Föreningen har två takterrasser med utemöbler och en fantastisk sjöutsikt och ett gym till medlemmarnas förfogande.

Stora Essingen ligger inom tullarna i Kungsholmens stadsdelsområde. Här råder en härlig småstadskänsla samtidigt som att läget är väldigt centralt. Med andra ord får man här det bästa av två världar. Behagligt cykel-och gångavstånd in till centrums puls medan du på ön kan njuta va skärgårdskänslan med klippor, stränder och småbåtshamnar. Fantastiska kommunikationer med 1:ans buss runt hörnet som går minst en gång var tionde minut. Här kan du även ta tvärbanan som går mellan Sickla Udde och Solna station, passerar Globen, Årsta, Gröndal och vidare till Stora Essingen. Om ni kör bil tar ni er mycket snabbt innanför tullarna eller i samtliga riktningar runt Stockholm via E4:an som passerar precis förbi Stora Essingen. I närområdet finns bland annat matbutiker, frisör samt flertalet restauranger. Det finns också gott om både förskolor, skolor och lekplatser i närheten.

Pris / bud

3 995 000 kr
 • Aktuellt bud: 4 300 000 kr Klicka för budhistorik
  # Datum Bud
  2 tor 22 aug 17:18 4 300 000 kr
  1 mån 5 aug 11:52 4 200 000 kr

Mäklare

...med utsikt över sjö och småbåtshamn!
Från vardagsrummet mot kök, matplats och entré
Köksdetalj
Matplats 4-6 personer
Vardagsrum med utgång till uteplatsen
Underbart, fullt utrustat kök
Stora, luftiga ytor med arbetshörn
Med vy mot badrum och båda sovrummen
Master bedroom
Master bedroom...
med inbyggd förvaring bakom måttsydda gardiner
Sovrum 2
Stilfullt badrum
Badrum
Påkostat badrum
Förvaring bakom de måttsydda gardinerna
Mysig uteplats!
Fasad
Föreningens gym
Ett av de två f örråd som hör till bostaden
En av två takterrasser- en perfekt för fest, middagar eller för att bättra på brännan
Föreningen har två takterrasser...
Trevliga Essingetorg
Essingetorg

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
3 RoK varav 2 sovrum
Boarea:
84 kvm
Månadsavgift:
4225 kr
Pris:
3 995 000 kr
Lgh Nr:

07

Våning:
BV/3
Byggår:
1939
Område:

Stora Essingen

Andelstal:
0,0326000%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Skogsmarken 8

Bildades
1979
Byggår

1939

Hiss
Nej
Våning
BV/3
Andelstal

0,0326000

Andelstal avgift

3,26366%

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Brf Skogsmarken 8 är belägen på adresserna Essingestråket 37-39. Fastigheten består av en huskropp med två uppgångar, med totalt 37 lägenheter, samtliga bostadsrätter. År 1979 förvärvade föreningen fastigheten Skogsmarken 8, huset byggdes 1939. Marken är friköpt och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Utöver detta hyr föreningen också ut ett garage externt och fem markparkeringar till föreningsmedlemmar. Stabil ekonomi och föreningen kommer ha överskott på cirka 700 000 kr i juli 2019. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Delat ägande godkänns under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10 %. Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp, betalas av köpare Pantsättningsavgift 1 % av prisbasbeloppet.

Värme- och ventilationsanläggning

Byggnaden värms med fjärrvärme och bergvärme. Ventilation: Självdrag (senaste OVK utförd år 2016). Lägenheten har separat frånluftsfläkt uppe på taket av fastigheten. Frånluftsfläkten kan styras från lägenheten och är direktkopplad till köksfläkt och badrumsventil.

Renoveringar

1999 - Renovering av fasad, tak, balkonger (breddades i samband med renoveringen) samt takterrasser 2002/03 - Rörstambyte 2003 - Tvättstuga 2005 - Byte av elstigare 2005 - Renovering av trapphus 2008 - Fönsterrenovering 2008 - Energibesiktning 2009 - Fjärrvärme installerades (komplement till bergvärmen) 2010 - OVK, samt rensning av ventilationskanaler 2011 - Renovering av motionsrum samt upprustning av gårdsplanen 2012 - Installation av fiberbredband av Stokab 2013 - Fastighetsinternt fibernät installerat (Ownit) 2014 - Nya maskiner i tvättstugan 2014 - Nya portar och nytt låssystem 2016 - OVK 2016 - Bytt alla låscylindrar i de gemensamma utrymmena 2017 - Soptunnorna har försetts med låsbara kärlskåp

Planerade renoveringar

Uppskjutna åtgärder från 2018 kan bli aktuella såsom spolning av avloppsstammar och förnyad energibesiktning. Dock förutses inga ekonomiskt mer omfattande underhållsarbeten behöva genomföras under 2019. Föreningen har under 2019 sålt en del av råvinden som kommer att börja byggas om till bostad under året.

Övriga utrymmen

Cykel- och barnvagnsrum: Det finns två cykelrum i huset där man kan ställa både cyklar och barnvagnar - ett med ingång från gatan och ett i hörnet nere på gården. Det finns även cykelställ utanför båda entréerna.

Gym: Det finns ett gemensamt gym med ingång i gången mellan 37:an och 39:an (markplan) som alla är välkomna att använda.

Takterrasser: Föreningen har två takterrasser, en i 37:an och en i 39:an. Båda får användas av alla oavsett i vilken uppgång man bor.

Tvättstuga: Fullt utrustad tvättstuga finns i källaren.

TV/Internet

Kabel-TV Bredbandsbolaget basutbud ingår i månadsavgiften Bredband Ownit, upp till 100 Mbit ingår i månadsavgiften

Parkering

5st parkeringsplatser. F.n är det kö, 620 kr/mån.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Planlösningen är mycket väl genomtänkt där de öppna ytorna i framförallt hall, vardagsrum och kök skapar ett härligt ljusflöde och känsla av rymd. Direkt till vänster när vi kliver in genom dörren finns det en stor platsbyggd garderobslösning med sammetsdraperi som utan problem löser era förvaringsbehov av ytterkläder och skor. Matplatsen med utsikt mot blomstrande rabatter är mycket rymlig och rymmer enkelt ett bord för uppemot 8-10 st personer. Lägenhetens stora samtalspunkt är däremot utan tvekan det helt unika köket som går i en stilren grå ton med snygga luckor från Superfront. Det som ger köket ännu mer härlig karaktär är helt klart de stora mässingsskivorna som sitter som stänkskydd och smakfullt klär sidorna på vissa av underskåpen samt täcklisterna mot golvet. Köket har all tänkbar maskinell utrustning med bl.a. en specialgjord spisfläkt för att passa in i det tydliga industriella temat. Vardagsrummet öppnar upp sig mot köket och rymmer enkelt en stor sittgrupp med soffa, bord och stolar. På väggen bredvid soffan sitter det en infräst yta avsedd för en stor vägghängd tv. Via vardagsrummet nås den stora uteplatsen med konstgräs som är vackert omringad av syrenhäckar. Lägenheten har två rymliga sovrum med bl.a. mysig heltäckningsmatta på golvet som är helt perfekt för att krama tårna i när man vaknar på morgonen. I det större sovrummet finns det även en stor platsbyggd garderob med bl.a. förvaringssystem från Elfa och sammetsdraperi. Den inre hallen fungerar idag som ett hemmakontor men går även att nyttja för extra förvaringslösningar om så önskas. Det lyxiga badrummet är i sin tur också något utöver det vanliga med Arabescatomarmor på väggarna och ett sobert grön italiensk glaskeramik i badkarsdelen. Handfatet är gjort i betong och handdukstorken är konstruerad av kopparrör. I golvet ligger även elektrisk komfortvärme.

Övrigt

Detaljinformation
 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 225 kr/mån
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, Kabel-TV och bredband.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  159 kr/månad
  Summa driftskostnader
  459 kr/månad
  Personer i hushållet
  5

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  För mer info om Systemet Fibaro besök: https://www.youtube.com/watch?v=K35uFXoa5c0

 • Köparinformation
  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/
Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!