Södermalm/Hornstull

Hornsgatan 151, 5tr

 • 3 200 000 kr
 • 27 kvm
 • 1 RoK
 • 1 631 kr/mån

Perfekt planerad etta med högt läge!

På den lugna och tysta delen av Hornsgatan hittar vi denna härliga lägenhet. Den är placerad högt upp i huset och med stora fönster vilket gör lägenheten väldigt ljus samt trivsam. Vardagsrummet är mycket lättmöblerat och rymmer t.ex. säng, soffa och matbord om så önskas. Kokvrån är välplanerad och har gott om förvaring samt arbetsytor. Badrummet i sin tur är kaklat och har ett mysigt badkar. Sammanfattningsvis är detta helt enkelt en perfekt etta! Varmt välkomna på visning! Föreningen Tången 9 är en välskött och lågt belånad förening (3 796 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2020). Föreningen bildades 1931 och äger fastigheten Tången 9 och en byggnad på 6 våningar med 37 st bostadsrättslägenheter samt 3 st lokaler med hyresrätt. I Hornstull upplever du stadspuls men också grönskande natur och vatten. Området är barnvänligt med natursköna omgivningar och promenadstråk, lekparker, flertalet dagis och skolor i närområdet. Här finns dessutom all tänkbar service. En kort bit bort ligger Högalidsparken och Hornstulls centrum med brett butikssortiment och apotek, matbutik etc. I Hornstull finner du också bl.a. populära restauranger som Judit & Bertil, Vurma, Kafé Copacabana och Lasse i Parken. Mycket bra lokala kommunikationer med tunnelbana, bussar och flygbussar i närheten. Gällande parkering så finns Högalidsgaraget och Drakensbergsgaraget i närheten, i övrigt gäller boendeparkering i området.

Pris

3 200 000 kr

Mäklare

Föreningens innergård

Föreningens innergård

Fasad Hornsgatan 151

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Fakta

Information om bostaden
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal Rum:
1 RoK
Boarea:
27 kvm
Enligt Föreningens ekonomiska förvaltare.
Månadsavgift:
1631 kr
Pris:
3 200 000 kr
Lgh Nr:

31

Andelstal:
2.05938%
Andelstal avgift:

0,0225

Våning:
5/6
Byggår:
1931
Område:

Södermalm/Hornstull

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Tången 9

Bildades
1938
Byggår

1931

Hiss
Ja
Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Tången 9, i kvarteret Tången, på adressen Hornsgatan 151 i Stockholm.

Fastigheten utgörs av ett flerbostadshus i 6 våningar med 37 lägenheter om totalt 1 225 kvm som upplåts med bostadsrätt; och 3 lokaler om 219 kvm, som upplåts med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning:
37 st 1 rum och kök/kokvrå (varav fyra är sammanslagna till två)
2 st 2 rum och kök

Lokalfördelning:
Butik - Långholmens kajak AB
Cykelverkstad - HB Ekens Cykel
Restaurang - Yuk-Yee Ho

Delat ägande godkänns med krav att den som bor i bostadsrätten äger en ansenlig andel (~10%). Juridisk person tillåts ej som köpare.

Alla förändringar i lägenheten skall godkännas av styrelsen. Föreningen tar inte ansvar för några skador som uppkommer pga. felaktiga ombyggnationer där skriftligt tillstånd från styrelsen saknas.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och självdragsventilation.

Renoveringar

1990 - Rörstambyte
1990 - Elstambyte
2001 - Nyinstallation hiss
2004-2006 - Fönstermålning
2007 - OVK-besiktning
2007 - Stamspolning
2010 - Ny ventilation restaurang
2010 - Takplåtsbyte
2010 - Fasadrenovering
2012 - Stamspolning, stick
2012-2013 - Översyn fjärrvärme
2015 - Stamspolning
2015-2016 - Översyn avloppsstammar
2015-2016 - Rörstambyte, vind, källare
2017 - OVK-besiktning
2017-2018 - Fönstermålning
2018 - Byte av undercentral
2019 - Ommålning källare 2020 - Renovering av hissen 2021 - Stamspolning
2021 - Belysningsautomatik installerad i trapphus
2021 - Luftreningsaggregat installerad i soprum
2022 - Byte till säkerhetsdörrar

Planerade renoveringar

Utbyte av äldre VA till lokaler.
Byte/uppdatering låssystem samt sophantering.
Under 2023 planerar föreningen att utföra OVK och rensning av kanalsystem.

Övriga utrymmen

Tvättstuga.
Cykelparkering (inomhus och utomhus).
Innergård med möblerad uteplats.
Soprum med el-avfall och grovsopor, återvinningsstation finns tvärs över gatan.

TV/Internet

Grundutbud för TV inkluderas i avgiften.
Fiber finns indraget från Telia med möjlighet till internet, tv mm.

Föreningen håller på att upphandla ett avtal med Bahnhof och då kommer ett obligatoriskt tillägg på avgiften med 159 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s.

Parkering

Boendeparkering gäller i området.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

HALL: Inbjudande hall med plats för ytterkläder.

KOKVRÅ: Praktisk kokvrå med vit skåpsinredning, bänkskivor i ek och stänkskydd i vitt kakel. Kokvrån är utrustad med kyl med frysfack, spishäll, kombinerad ugn/mikrovågsugn och köksfläkt. Plats finns för installation av bänkdiskmaskin.

VARDAGSRUM: Ljust och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats. Rummet har trevliga attribut såsom generös takhöjd, stuckatur, vackra mörka golv samt stora fönster med djupa nischer som släpper in fint med ljus i bostaden.

BADRUM: Fräscht kaklat badrum med badkar, kommod och WC.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
1 631 kr/mån
Kommentar till avgiften

I avgiften ingår värme, vatten, förråd, grundutbud TV.

Avgiftsändringar

Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar.

Driftskostnader
Hushållsel
200 kr/månad
Hemförsäkring
153 kr/månad
Summa driftskostnader
353 kr/månad
Personer i hushållet
1
Överlåtelseavgift
1 838 kr betalas av Köpare
Pantsättningsavgift
788 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 8 mar 2019
  Energiprestanda: 178 kWh/m2
  Energiklass: F
 • Allmänt

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid tillträdet. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök berörd kommuns hemsida för mer information.

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte