Sollentuna- Edsberg

Kaplansbacken 5B, vån 1

 • 2 395 000 kr
 • 70 kvm
 • 3 RoK
 • 3 947 kr/mån

Ljus 3:a med balkong i väst!

-Accepterat pris- Stilfull, ljus och välplanerad 3:a i populära Brf Solhjulet i Edsberg. Bostaden är belägen i ett högt och insynsfritt läge, har fönster i två väderstreck och en inglasad balkong i soligt västläge! Perfekt för ljumna sommarkvällar och ändå in i senhöst! Du erbjuds även två bra sovrum, bra arbetskök, matplats för stora sällskap och ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Välkommen till ett bekvämt boende i en välskött brf, närhet till vacker natur runt Edsviken och Rösjöområdet, affärer vid Edsbergs centrum, bra kommunikationer och skolor samt förskolor. Detta hem måste besökas!

Visning

 • Kontakta mäklaren för visning
 • Sön 3/10Anmälan krävs. Maila mäklaren för visningstid, pamela@grandfast.se

Pris

2 395 000 kr

Mäklare

Matplats för stora sällskap

Sovrum 2, matplats och kök

Kök med ordentliga arbetsytor

Grönska precis utanför köksfönstret

Från kök/matplats mot vardagsrum och sovrum 1

Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV samt medieförvaring

Balkong med härligt västläge!

Från vardagsrum mot kök och matplats

Sovrum 1 med stor garderobsvägg och stora ytor

Sovrum 2 med rogivande utsikt

Att vakna till denna utsikt är få förunnat!

Badrum med badkar och tvättmaskin

Hall med bra förvaringsytor och garderob.

Välkommen till Kaplansbacken 5B

Enbart någon minut bort till Edsbergs Centrum

Föreningens egna bild: Lilla föreningslokalen

Föreningens egna bild:Relaxrummet

Föreningens egna bild: Föreningslokal

Föreningens egna bild: Bastu

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Planlösning

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
3 RoK varav 2 sovrum
Boarea:
70 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
Månadsavgift:
3947 kr
Pris:
2 395 000 kr
Lgh Nr:

S0009

Våning:
1/3
Byggår:
1963
Område:

Sollentuna- Edsberg

Andelstal:
0,139%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Solhjulet

Byggår

1963

Hiss
Nej
Våning
1/3
Inre rep.fond
Inre reparationsfond finns
Belopp: 873 kr
Kontrollerades: Måndag 9 aug 2021
Andelstal

0,139%

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Bostadsrättsföreningen Solhjulet är en äkta brf med 701 bostadsrätter, några få hyresrätter och kommersiella lokaler. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt och är således den största enskilda fastighetsägaren i Sollentuna. Husen byggdes under 60-talets första år med Ernst Grönwall som arkitekt. Brf Solhjulet har utsetts till ”Årets bostadsrättsförening” och vunnit Svenska Publishingpriset i kategorin ”Årsredovisningar för organisationer”. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1190 kr av säljaren samt en pantsättningsavgift om 476 kr/ pant som betalas av pantsättaren.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme. Mekanisk frånluft.

Renoveringar

1995 kläddes samtliga fönster in med plåt.

2001 renoverades tvättstugor.

2002 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år renoverades balkongerna.

2008 utfördes relining av samtliga V/A-stammar i kök och badrum.

2014 renovering av fasad och balkong på samtliga hus (färdigt 2019).

2015/2016 färdigställdes fyra nybyggda lägenheter.

2016/2017 utfördes en OVK-besiktning.

2018 byttes färskvattenledningarna på husen

2020 byggnation av toalett till gym & lilla föreningslokalen. Stentrappan mellan Kruthornsvägen 27-29 och Danderydsvägen byttes ut då kärlen hade släppt.

2021 Byte av vattenstråk.

Planerade renoveringar

2021 hissrenovering i höghuset. Utöver ovanstående, kontinuerligt underhåll och renoveringsbehov av de 60 år gamla fastigheterna.

Övriga utrymmen

Gym, relaxrum, bastu, föreningslokal och gästlägenheter (två små och två stora sviter). Kostnad: 250 kr respektive 450 kr/ natt. Samtliga är belägna på Kruthornsvägen 18. Förråd, cykelrum och barnvagnsförråd finns på Kruthornsbvägen 66b. Föreningen har även 5 st tvättstugor samt 2 grovtävättstugor. I föreningens parkanläggning finns grillplats, lekplats och boulebana samt en hund rastgård. Det finns även etablerade gårdar mellan husen. Föreningen har ett härligt läge nära både skog och grönområden.

TV/Internet

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via öppna nätet Sollentuna Energis stadsnät med flertalet leverantörer att välja bland.

Parkering

I föreningen finns 222 parkeringsplatser med el-uttag och 228 parkeringsplatser utan el-uttag. Kostnad: ca 404 kr/månad respektive 304 kr/månad. Föreningen har även 99 kallgarageplatser uppdelade på 39 platser i det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19 som går att hyra till en kostnad om 553 kr/månad och 60 platser i dubbelgarage. Kostnad: 721 kr/månad. Kötid ca 2 månader.
Önskemål om P-plats meddelas enklast via mejl parkering@solhjulet.se.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell och öppen entré bakom säkerhetsdörr. Hallen har bra förvaringsmöjligheter i praktisk garderob. Ljusa väggar och grått klinkergolv.

Sovrum 1

Till höger om entrén finner du ett större sovrum med plats för dubbelsäng. I rummet finns en praktisk garderobsvägg med generös förvaring. Målade väggar i ljusgrå kulör.

Matplats

Trevlig matplats med mycket ljusinsläpp från både vardagsrum och fönster ut mot fin grönska. I rumsdelen har man utnyttjat höjden och byggt hyllor högt upp för smart förvaring. Här finns gott om plats för många sittande gäster och härliga middagar. Vita väggar och parkettgolv.

Sovrum 2

Invid matplatsen finns ett till sovrum med målade väggar i en mjuk grå ton. Stort fönster med utsikt över vacker grönska. Plats för stor säng, byrå och sänglampor.

Kök

Praktiskt arbetskök med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och lådor. Stänkskiva i glas ovan bänkskiva i massiv ek. Köket har en inbyggd ugn- och mikrovågsugn samt en induktionshäll. Övrig maskinell utrustning som finns är kyl/frys, fläkt och diskmaskin.

Badrum

Centralt i lägenheten, mellan köket och vardagsrummet ligger ett helkaklat badrum med badkar. Utrustat med tvättmaskin, WC, handfat, spegel och handdukstork.

Vardagsrum

Luftigt och öppet vardagsrum med stora fönster och utgång till den härliga balkongen. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord och TV-bänk och en perfekt yta för skrivbord och hemmakontor. Ljusa väggar och parkettgolv.

Balkong

Från vardagsrummet når man lägenhetens rymliga inglasade balkong i härligt västerläge. Här finns plats för utemöbler, blomkrukor och annan balkonginredning. Balkongen är perfekt för socialt umgänge en sommarkväll eller för mysigt häng en höstdag!

Övrigt:

Källarförråd och matkällare.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
3 947 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV ((Tele2 Grundutbud).

Driftskostnader
Hushållsel
197 kr/månad
Hemförsäkring
200 kr/månad
Summa driftskostnader
397 kr/månad
Personer i hushållet
2

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Område
  Område

  I föreningens omedelbara närhet finns förskolor och grundskolor bla Rösjöskolan och Edsbergsskolan. Bara ett stenkast bort ligger Storstockholms populäraste gymnasieskola, Rudbecksskolan. På andra sidan föreningen ligger Sportfältet, med elljusspår och tennishall. Inte långt bort hittar vi också Sollentunavallen som brukar användas för bland annat SM i friidrott och som är utrustad med både en utomhusaréna och inomhusaréna för friidrott, bandy och hockeyhall. För shopping har Edsberg ett välförsett butikscentrum. Här finns både stor matvaruaffär och olika specialbutiker, torghandel, apotek, bankomat, bibliotek, pizzeria, hamburgerbar och konditori. I det ombyggda och renoverade Sollentuna centrum, dit man åker buss på några minuter, finns komplett kommersiell och kommunal service med banker, systembolag, biograf med mera.

  På sommaren kan man bada i Edsviken eller i Rösjön. Rösjöns friluftsområde, som ligger strax intill Edsberg, har vidsträckta strövmarker, motionsslingor och ett stort friluftsbad. På Edsbergs sportfält finns bollplaner och tennishall. Väsjöbacken alldeles intill har skidliftar, slalompister och hoppbacke. På cykelavstånd ligger Edsbergsparken samt bad- och idrottshall. Bästa sättet att ta sig kommunalt från lägenheten är att hoppa på bussen som går precis utanför porten. Åt ena hållet går den mot Sollentuna och andra mot Mörby och Danderyds sjukhus där tunnelbana finns. Edsberg har goda kommunikationer med många valmöjligheter. Buss till Kista och Arninge passerar Edsberg liksom nattbuss och direktbuss till/från Stockholm vissa tider.

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte