Nacka - Älta

Stensövägen 5, vån 2

 • 1 950 000 kr
 • 59 kvm
 • 2 RoK
 • 3 815 kr/mån

Optimalt planerad 2-rummare med fönster i två väderstreck!

Fantastisk 2:a med inglasad balkong och centralt läge i Älta! Välkommen upp till våning 2 och denna härliga bostad där du genast känner dig som hemma. Hallen erbjuder gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och i direkt anslutning till entrén har du en stor klädkammare för ytterligare klädförvaring. Som om inte det vore nog rymmer det även skrivbord och stol. En perfekt plats för ett hemmakontor! Från entrén når du även bostadens badrum med tvättmaskin och förvaringsskåp. Följ det fina golvet via hallen in till köket. Köket är ljust och optimalt planerat med mycket förvaring bakom de många skåpsluckorna. Elegant stänkskydd i grå kulör, matchar bänkskivan och bryter av det annars vita köket. Utrustat med bland annat en helt ny diskmaskin, K/F och spis med ugn. Matplats intill fönstret som vetter mot innergården! Stort vardagsrum och utgång till den inglasade balkongen med morgon- och förmiddagssol! Vy över träd och en av föreningens innergårdar. Väggarna är nymålade och nya vackra laminatgolv löper genom bostaden. Brf Älta Sjöängen är en stor och stabil förening där de större renoveringarna är utförda och marken innehas med äganderätt. Föreningen har f.n. 29 st. hyreslägenheter som ses som en dold tillgång för föreningen. Garage och parkeringsplatser finns i föreningen. På Stensövägen 5 bor du inbäddat bland träd och växtlighet samtidigt som du har nära till centrum, bussar, skolor, förskolor och natur samt badplats vid Ältasjön! Välkommen på visning!

Visning

 • Sön 10/12Föranmälan krävs. Boka visning med ansvarig mäklare!
 • Mån 11/12Föranmälan krävs, kontakta ansvarig mäklare för visningstid.

Pris

Aktuellt bud: 1 950 000 kr Klicka för budhistorik

Budlista

# Datum Bud
1 tor 30 nov 11:14 1 950 000 kr
1 ons 29 nov 14:05 1 895 000 kr
1 tis 28 nov 10:05 1 800 000 kr

Mäklare

Mäklare

Assisterande

Välplanerade kvadratmetrar. Vy mot sovrum, vardagsrum och utgång till balkongen!

Nymålade väggar i vitt och nylagt slittåligt laminatgolv

Inglasad balkong och träplankor på golvet ger en ombonad känsla!

Från balkongdörren mot vardagsrum hall och kök

Underbart kök med allt du kan tänkas behöva!

Stort fönster och ingång till sovrummet.

Matplats för 4-6 personer.

Komplett utrustat kök med bl.a. diskmaskin, K/F och spis med ugn

Rymligt badrum erbjuder ny tvättmaskin, kommod och förvaringsskåp

Till vänster: klädkammare med garderob och plats för hemmakontor. Till höger: hatthylla och skoställ intill den eleganta väggen i furu

Mysigt sovrum med plats för stor säng, nattduksbord och garderob.

Detaljer, sovrum

Vy från köksfönstret

Välkomna till Stensövägen 5

Lekpark och grönytor med bänkar och bord.

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Planlösning

Fakta

Information om bostaden
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal Rum:
2 RoK varav 1 sovrum
Boarea:
59 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare.
Månadsavgift:
3815 kr
Pris:
1 950 000 kr
Lgh Nr:

531

Andelstal:
0.46780000
Andelstal avgift:

0,004678

Andel av BRF nettoskuldsättning:
470 836 kr
Våning:
2/7
Byggår:
1971
Område:

Nacka - Älta

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

BRF Älta Sjöängen

Bildades
2005
Byggår

1971

Juridisk person
Nej
Hiss
Ja
Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Brf Älta Sjöängen bildades 2005 då fastigheterna köptes av JM. Föreningen består av 259 lägenheter varav 230 är bostadsrättslägenheter och 29 är hyreslägenheter. Lägenheterna är fördelade på 8 st. sjuvåningshus vilka är uppdelade på två gårdar. Lägenheterna är från 1 RoK till 4 RoK. Under året har förening sålt 2 bostäder vilket inbringar över 4.000.000 kr för dem.

Bostadshusen byggdes 1971 och renoverades mellan 1989-1991 i samband med det genomfördes även stambyte i fastigheterna. Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Pantsättningsavgift: 525 kr / pant. Överlåtelseavgift: 1113 kr

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme. Mekanisk frånluft.

Renoveringar

2023: Stamspolning 2019: Fönsterbyte och fasadrenovering 2015: Renovering och upprustning av lekplats. 2014-2015: Stamspolning. 2014-2015:Underhåll och renovering av hissar. 2013-2015: Taken på samtliga hus i föreningen blev omlagda. 2013-2015: OVK-besiktning I början av 2000-talet: Omdragning av inre el i lägenheterna och elkontakter byttes ut. 1989-1991: Stambyte

Planerade renoveringar

Inga större renoveringar utöver löpande underhåll, avstämt med styrelsen 2023-11-13.

Övriga utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, en i hus 7 och en i hus 15, dvs en tvättstuga/gård. Boende i hus 1-7 har endast tillgång till tvättstugan i hus 7 och boende i hus 9-15 har endast tillgång till tvättstugan i hus 15.

Det finns en lokal som medlemmar kan hyra för tex barnkalas och enklare mottagningar. Man får max vara 25 personer i lokalen.

Utomhusförråd finns att hyra för 100 kr/månad.

På gårdarna finns grovsoprum och ett återvinningsrum.

TV/Internet

Kabel-TV levereras av Tele 2 och ett basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras av Ownit (700-1000 Mbit/s).

Parkering

Föreningen har 50 garage- och 73 parkeringsplatser varav 40 är på parkeringsdäck utanför Älta centrum. Hyran för garage är 550 kr/månad, för parkeringsplats utmed Stensövägen 400 kr/månad samt 225 kr/mån för parkeringsplats på parkeringsdäck fr.o.m 2018-01-01. Endast boende i Brf Älta Sjöängen får stå i kö för garage eller parkeringsplats, garage och parkeringsplats hyrs endast ut till boende i Brf Älta Sjöängen. På parkeringsdäck utanför Älta centrum, har föreningen 3 parkeringsplatser, nr 38, 39 och 40, för gäster och besökare. F.n är det kö till platserna, avstämt med styrelsen 2023-11-13.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall:

Funktionell hall med hatthylla och plats för skoställ. Från hallen når du klädkammare, badrum, kök och vardagsrum. Mot vardagsrummet finns en vägg med träpanel som ger entrén en extra varm känsla!

Klädkammare:

Rymlig klädkammare med garderob och plats för gott om förvaring. Här finns även yta för ett eget hemmakontor! Väggarna är vitmålade och på golvet följer samma fina laminatgolv från hallen.

Badrum

Stort och fräscht badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Utrustat med dusch, handfat, kommod, tvättmaskin, förvaringsmöbel och hyllplan för ytterligare förvaring.

Kök

Ordentligt arbetskök med gott om förvaring bakom vita släta luckor med svarta handtag i borstat stål. Köket har diskbänk i rostfritt med dubbla hoar och bänkskiva i mörk slittålig laminat. Utrustat med diskmaskin, spis med ugn, K/F. Fönster mot föreningens gröna ytor och lekpark. Matplats intill fönster för ca 6 personer. Ingång till sovrum.

Sovrum

Från både kök och vardagsrum når du detta rogivande och rymliga sovrum. Här står en platsbyggd garderob till ditt förfogande. Ljusmålade väggar och samma fina laminat pryder golvet. Fönster mot gården ger ett fint ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vardagsrum med gott om plats för läshörna, soffa, soffbord och TV och mediebyrå. Stort fönsterparti och halvglasade dubbeldörrar tillbalkongen ger ett härligt ljusinsläpp!

Balkong

Balkongen vetter mot grönskande gård och då den är inglasad går det att använda den från tidiga vårar till sena höstar. Morgon- och förmiddagssol! Plats för utemöbler i form av bord och stolar eller soffa och blomlådor, odlingar samt mysbelysning.

Övrigt

Tillhörande förråd i källaren.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
3 815 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I månadsavgiften ingår vatten, värme och KabelTV (basutbud). Ett obligatorisk tillägg om 99 kr/mån tillkommer för bredband via Ownit (700-1000 Mbit)

Avgiftsändringar

Inga planerade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2023-11-13.

Driftskostnader
Hushållsel
350 kr/månad
Hemförsäkring
170 kr/månad
Summa driftskostnader
520 kr/månad
Personer i hushållet
1

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 27 mar 2023
  Energiprestanda: 110 kWh/m2
  Energiklass: D
 • Område
  Område

  Brf Älta Sjöängen ligger vackert beläget i Älta i Nacka kommun. Vi har nära till Älta centrum och skolor såväl som till skog och sjö.

  I Älta centrum finns livsmedelsaffär, blomsteraffär, restaurang, café, kiosk, bibliotek, gym, vårdcentral, apotek, fastighetsmäklare, fritidsgård samt kulturhuset Älta Kulturknut. Man tar sig lätt till Tyresö, Sickla eller Stockholm city med bil eller buss.

  Precis runt husknuten finns skog att promenera i samt sjö att bada eller fiska i. För att fiska krävs dock fiskekort, kontakta Ältens fiskeklubb, för kontakt uppgifter se under länkar. Mellan våra hus finns många gräsmattor, flera lekplatser samt gång- och cykelvägar. På den stora gräsmattan mellan gårdarna finns en grillplats som boende är välkomna att använda.

 • Allmänt

  KÖPARINFO: Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök berörd kommuns hemsida för mer information.

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök berörd kommuns hemsida för mer information.

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte