Årsta

Svärdlångsvägen 19A

 • 46.9 kvm
 • 1.5 RoK
 • 4 898 kr/mån

Unik 1,5:a med studiokänsla och tillgång till uteplats!

Denna unika bostad, belägen i en före detta skola, kan nu bli din! Lägenheten har en härlig studiokänsla och tillgång till en stor, solig uteplats i söderläge. Enbart några minuter till Årstaberg! Välkomna, låt oss ta en rundtur! Direkt när vi kliver in i hallen noteras den fina ekparketten som är lagd på golvet och väggarna är målade i en behaglig ljus kulör. I anslutning till hallen finns en platsbyggd garderob och till vänster ligger det delvis kaklade badrummet förberett för tvättmaskin. När vi fortsätter in i lägenheten kommer vi till allrummet där garderober, soffa, soffbord och TV är placerat. Rummet öppnar upp sig mot det stilrena Marbodalköket och matplats för mellan 4-6 personer. Mysig sovalkov som rymmer dubbelsäng och byrå. Brf Årsta gård bildades år 1999 genom att en tidigare skola byggdes om till unika lägenheter med studiokaraktär. Rogivande läge invid stora grönområden och vackra promenadstråk längs Årstaviken. Vill du ta dig till Söders puls kan du med lätthet cykla över bron. Storängsparken som ligger bakom knuten blir under varmare årstider en oas för Årstabor där man både kan sola, grilla och umgås. Vill du svalka dig efter grillmaten finns bryggorna vid Liljeholmskajen en kvart bort. På gångavstånd ligger även charmiga Årsta torg med dess utbud av butiker, caféer och restauranger såsom populära Crêperie Rustique samt omtyckta Två små svin. Behöver du fylla på kylskåpet snabbt finns Coop Storsjövägen enbart några minuter bort! Årstaberg erbjuder dig bra kommunikationer i form av tvärbana mot Solna och Sickla, bussar och pendeltåg mot stan. Buss 160 som går direkt utanför porten tar dig till Gullmarsplan och de gröna T-banelinjerna på nolltid. Med andra ord är detta en perfekt lägenhet för dig som vill ha en bostad utöver det vanliga, vill ha närhet kommunikationer och service samt alltid kunna hitta hem till lugnet. Kontakta ansvarig mäklare för visning!

Mäklare

Mäklare

Assisterande

Mysig matplats med utsikt mot den egna uteplatsen!

Uteplatsen rymmer större sällskap och är en given plats varma sommardagar!

Härlig uteplats med gott om plats för loungemöbler och planteringar

Kök i vitt utförande med skafferi och K/F

Mycket förvaring bakom de många skåpsluckorna

Vy från soffan mot sovalkov, hall och kök

Ombonad sovalkov målad i en rogivande blå kulör

Badrum med kaklade väggar

Rymligt badrum som rymmer badkar

Funktionell hall med gott om plats för förvaring i garderober och passande inredning

Fasad från gården.

Träd och växtlighet precis utanför uteplatsen!

Grönskande områden i direkt närhet!

Storängsparken

Storängsparken

Bryggan vid Liljeholmskajen

Årstabroarna tar dig till Tanto/Södermalm

En kvart bort ligger badbryggorna i Liljeholmskajen!

Promenadavstånd till Liljehomskajen

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Planlösning

Fakta

Information om bostaden
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal Rum:
1.5 RoK varav 1 sovrum
Boarea:
46.9 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningens
Månadsavgift:
4898 kr
Lgh Nr:

C105

Andelstal:
1,00200
Andelstal avgift:

0,01

Andel av BRF nettoskuldsättning:
360 317 kr
Våning:
BV/2
Pantsättning:
är pantsatt
Byggår:
1952, oå 1999
Område:

Årsta

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Årsta Gård

Bildades
1999
Byggår

1952, oå 1999

Hiss
Nej
Markägare
Marken är tomträtt
Allmän information

Brf Årsta Gård består av 68 lägenheter. 65 upplåts med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. I mitten på 1990-talet gjordes den gamla skolan om till lägenheter som skulle komma att bli bostadsrättsföreningen Årsta gård. Här bor du i en av de mest karaktäristika gamla skollokalerna med en fantastisk takhöjd och höga fönster.

Föreningen har nyttjanderätt till fastighetens mark via ett tomträttsavtal med Stockholms Stad. Nuvarande tomträttsavtal är giltigt fram till och med 2025-12-31.

Byggnaden

I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyverkstad. redskapsförråd, tvättstugor och återvinningsstationer.

Föreningen har tre tvättstugor på två adresser. Närmsta tvättstuga ligger på Svärdlångsvägen 21. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.

Värme- och ventilationsanläggning

Markvärmepump (el) och frånluftsventilation.

Renoveringar

2020 -2021: - Underhåll av fönster och målade ytor på hus E, F och G - Stamspolning av samtliga hus - Takmålning på hus A, B och C - Dränering vid D-huset - Takmålning av hus D, E, F och G - Installation av IMD av el (Individuell mätning och debitering med syfte att få ner kostnaderna)

Under 2022 har föreningen: - avslutat installationen av solcellsanläggningen på taket till hus A, B och D. Idrifttagning skedde i mars.- avslutat installation av 10 st laddplatser på stora parkeringen. Idrifttagning skedde i februari 2022. - löpande bytt maskiner i tvättstugorna när dessa gått sönder (enligt underhållsplan)

Planerade renoveringar

För närvarande finns det inga planerade renoveringar.

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Föreningen har även extraförråd för uthyrning. Föreningen har tre tvättstugor på två adresser. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Skötselregler finner du i varje tvättstuga. Övernattningsrummet kostar 200 kronor per natt att hyra. Grovsoprummet är beläget mellan hus C och hus D.

TV/Internet

Internet: Varje lägenhet har internet via fiber. Nuvarande bredbandsleverantör är Ownit och föreningen har en gruppanslutning med 500/1000-500/1000 Mbit/s. Avgiften för internet är obligatorisk och faktureras i samband med månadsavgiften. F.n. är bredbandsavgiften är 119 kr / månad.

TV: Tele2s digitala grundutbud ingår i avgiften fram till årsskiftet.

Parkering

Föreningen har 36 st parkeringsplatser för uthyrning för 500 kr i månaden. Om du vill ha parkeringsplats så kan du ställa dig i kö som handhas av Emvix (info@emvix.se). För närvarande så är det en kö på cirka ett år för att få en plats.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Rymlig hall med plats för förvaring i en stor garderob. Här finns bland annat plats för passande inredning såsom skoställ, hatthylla och byråer för maximal förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar.

Badrum

Stort badrum med plastmatta och vita, helkaklade väggar. Utrustat med handfat, WC och badkar. Förberett för tvättmaskin.

Allrum

Stort och härligt rum med ljus från två stora fönster. Plats för soffgrupp, TV-möbel och annat önskvärt möblemang. Parkettgolv och målade väggar.

Sovalkov

Mysig sovalkov avskild från övriga rummet. Väggarna är målade i en varm blå ton. Plats för dubbelsäng, byrå, hyllplan och annan passande inredning.

Kök

Stilrent och rymligt kök med ljusa köksluckor och vitt stänkskydd ovan arbetsbänken. Utrustat med kyl/frys, dubbelho/blandare och spis med ugn och fläkt ovan. Matplats med plats för 4-6 personer intill fönster.

Övrigt

Underbar uteplats som man får nyttja av föreningen tills vidare. Uteplatsen sträcker sig längs hela bostaden. Här finns plats för utemöbler, odlingar, blommor och mysbelysning. Detta är en perfekt plats att njuta av solen varma sommardagar. Minimal insyn tack vare häcken som sträcker sig längs med uteplatsen. Utöver det finns träd och växtlighet precis utanför.

Till bostaden hör ett källarförråd ( via port 21).

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
4 898 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk tillägg för bredband & Kabel-TV: 119 kr/mån.

Avgiftsändringar

För närvarande finns det inga planerade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 8/11-2023.

Driftskostnader
Hushållsel
690 kr/månad
Hemförsäkring
193 kr/månad
Summa driftskostnader
883 kr/månad
Personer i hushållet
2
Överlåtelseavgift
1 313 kr betalas av Köpare
Pantsättningsavgift
525 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 12 nov 2019
  Energiprestanda: 65 kWh/m2
  Energiklass: D
 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök berörd kommuns hemsida för mer information.

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte