Solna/Västra Skogen

Johan Enbergs väg 23, 8tr

 • 4 700 000 kr
 • 77 kvm
 • 3 RoK
 • 3 550 kr/mån

Vy över Ulvsundasjön - balkong i söderläge - obelånad förening!

DENNA LÄGENHET KOMMER EJ ATT SÄLJAS INNAN DE ÖPPNA VISNINGARNA! Välkomna till denna mycket bra planerade 3:a i äldre skick med genomgående renoveringsbehov och inglasad balkong i söderläge. Utsikten och läget är en av områdets absolut bästa med svårslagen panoramavy över Ulvsundasjön, Kungsholmen och Pampas marina. Här finns stora möjligheter för er att kunna skapa ert drömboende från grunden. Lägenheten ligger i en välskött förening som även är obelånad! Denna lägenhet säljs på uppdrag av ett antal organisationer som har erhållit bostadsrätten genom testamente och den säljs därför med en friskrivningsklausul för säljaren angående lägenhetens skick. Att bo i ett läge som detta är få förunnat. Här har du Västra Skogens torg runt hörnet med T-banestation med dubbla tunnelbanelinjer som tar dig till Stockholm C på 7 minuter. Dessutom finns bussförbindelser, livsmedelsbutiker, restauranger och Pressbyrå samtidigt som du har naturen som granne. Sköna promenadstråk och joggingspår finns längs Karlbergs Strand. Pampas Marina och Kungsholmen ligger inom kort gångavstånd. Ett uppskattat inslag för hela familjen är helgbrunchen nere på Sjökrogen vid Pampas Marina. Har du bil så tar du dig väldigt lätt och smidigt ut på E4:an. På 5-10 minuters gångavstånd finns ett flertal skolor och dagis. Den grönskande naturen finns utanför dörren och några stenkast bort finns bad i Ulvsundasjön och Huvudstabadets utomhusbassäng, Hufvudsta ridklubb och 4-H gården. Augustendal erbjuder aktiviteter som uppskattas av både stora och små barn.

Pris

4 700 000 kr

Mäklare

Oslagbar utsikt över Ulvsundasjön

Utsikten sträcker sig även över Pampas marina och Kungsholmen

Stor och inglasad balkong

Stor och inglasad balkong

Ljust vardagsrum med utsikt och fönster i två väderstreck

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Stora fönster med utsikt

Vy från vardagsrum in mot ett av sovrummen

Sovrum i anslutning till vardagsrummet

Sovrum i anslutning till hallen med flertalet garderober

Gott om förvaring och arbetsytor

Kök med matplats

Rymlig matplats med fantastisk utsikt

Utsikt från ett sovrum och matplatsen

Äldre badrum i behov av renovering

Gäst-wc och det större badrummet

Hall som smidigt binder samman samtliga delar av lägenheten

Konstverket Guldporten står precis utanför huset med vy över Ulvsundasjön

Föreningens grill- och uteplats

Fasad Johan Enbergs väg 23

Föreningens egna bilder

Föreningens egna bilder

Föreningens egna bilder

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
3 RoK varav 2 sovrum
Boarea:
77 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
3550 kr
Pris:
4 700 000 kr
Lgh Nr:

4180-30803-02

Våning:
8/10
Byggår:
1969
Område:

Solna/Västra Skogen

Andelstal:
1,28550

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Översten 1

Bildades
2000
Byggår

1969

Juridisk person
Nej
Hiss
Ja
Våning
8/10
Andelstal

1,28550

Andelstal insats

1,28550

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Bostadsrättsförening Översten 1 omfattar två hus och 85 stycken lägenheter efter Johan Enbergs väg 19 och 23 i området Västra Skogen som ligger i Solna Kommun. Varje lägenhet har tillgång till bredband via Bredband2, kabel-TV genom ComHem. Det analoga kabeltv-utbudet och bredbandet ingår i månadsavgiften.

Kollektiva kommunikationer: T-bana från Västra Skogens T-banestation med två linjer in till stan (ca 7 min) och till Solna C (2 min). Du kan även åka buss till och från Västra Skogen.

Promenadavstånd till Kungsholmen, in till Stockholm Centralstation är det ca 4.5 km. Bra promenad- och cykelvägar i området. Närhet till Pampas Marina, Huvudstabadet och ridskola.

Livsmedelsbutik, post i butik, skolor, bankomat etc finns i området.

Värme- och ventilationsanläggning

FTX

Renoveringar

2020 Införande av gemensam el (pågående, ej helt slutfört ännu)

Uppfräschning av tvättstuga

Uppfräschning av trädgård

2019 Byte till LED belysning i trapphus och på våningsplanen även med nödbelysning. Utgångar på baksidan försedda med utrymningsarmatur och batteribackup.

Avgasare och magnetitfilter för rening av systemvätskor i fjärrvärmecentralens radiator- och ventilationssystem.

Stamspolning och genomgång av samtliga stammar.

2017 OVK besiktning. Polering av golv på samtliga våningsplan.

2016 Godkänt bygglov gällande skjutdörrsparti mot balkong.

Byte av låssystem, installation av porttelefon.

2015 Utbyte av entréhandtag, utebänk, utbyte takplattor i JEV 19.

Renovering av värmesystem med byte av undercentral till fjärrvärme.

2014 Sanering av PCB från balkongerna och byte av fönster mot balkong och balkongdörr.

2013 OVK-besiktning.

2012 Stamspolning och genomgång av samtliga stammar

2011 Utbyte och nyinstallation av yttre belysning.

Renovering av entréer och yttertak ovanför entré.

2010 Sanering PCB av glasbetongen i trapphuset.

2006 Renovering av hissar.

2002 Utbyggnad & inglasning balkonger, fasadrenovering.

Före 2000 Utbyte av samtliga fönster utom mot balkong gjordes av Solnabostäder innan ombildning till brf.

Planerade renoveringar

Föreningen har för avsikt att fräscha upp gemensamma ytor som t.ex. entréerna, men har inte beslutat om när i tiden det ska ske.

TV/Internet

Bredband Brf Översten 1 har idag avtal med Bredband 2 där fast bredband på 1000/1000 Mbit ingår i hyran. Det går att välja en annan leverantör men då till självkostnadspris. Vill du kontrollera hastigheten för din bredbandsanslutning kan du använda dig av Bredbandskollen. Bredbandsuttagen brukar normalt sitta nära entré och hall. Dessa uttag är passiva och kräver ingen ström för att fungera.

TV Comhem Kabel-TV-nätet är föreningens egendom. Inga ingrepp i nätet får ske utan styrelsens tillstånd. Anledningen till att det krävs en tekniker är att nätet är uppbyggt kring ett antal huvudstammar med förstärkare. Om du skruvar och klipper i nätet kan det förstöra eller försämra bilden för dig och flera andra grannar.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell hall med tapetserade väggar och linoleummatta på golvet. Här erbjuds gott om plats för avhängning av ytterkläder. Det finns även en rymlig klädkammare och en garderob. Hallen binder smidigt samman lägenhetens samtliga delar.

Gäst-wc

Separat wc med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med handfat, spegel och toalettstol.

Badrum

Rymligt badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med toalettstol, handfat, spegelskåp och badkar. Badrummet har även ett eget fönster.

Sovrum 1

Sovrum som nås via hallen med linoleummatta och tapetserade väggar. Här får ni utan problem plats med en stor säng och ytterligare möblemang. Praktisk garderobsvägg skapar goda förvaringsmöjligheter.

Kök

Kök med linoleummatta och vita väggar. Gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket är utrustat med diskho, kyl, frys, spis och spisfläkt. I köket finns en matplats med fin utsikt och plats för flertalet matgäster.

Vardagsrum

Stort och lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Otroligt ljust rum med fönster i två väderstreck och en fantastisk utsikt över Ulvsundasjön.

Sovrum 2

Sovrum som nås via vardagsrummet med parkettgolv och tapetserade väggar. Ljust och fint rum med gott om plats för säng samt övrigt möblemang.

Inglasad balkong

Svårslagen balkong med stora möblerbara ytor och en av områdets bästa utsikter över Kungsholmen samt vackra Ulvsundasjön. Balkongen har även ett fördelaktigt söderläge vilket erbjuder rikligt med soltimmar.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
3 550 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I avgiften ingår värme, vatten och bredband 1000/1000 mbit via Bredband 2.

Avgiftsändringar

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med styrelsen 2020-05-31.

Hushållsel
300 kr/månad
Hemförsäkring
250 kr/månad
Summa driftskostnader
550 kr/månad

Uppgifter om driftskostnader finns ej tillgängligt då ingen av säljarna har nyttjat lägenheten för boende. Siffrorna är endast en grov uppskattning.

Personer i hushållet
1
Överlåtelseavgift
1 183 kr betalas av köparen
Pantsättningsavgift
473 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Område
  Område

  Här bor man med både närhet till badplats (Huvudsta badet), ett flertal grönområden och ett flertal skolor finns i närområdet. För den som är sugen på lite shopping finns både Huvudsta och Solna Centrum med livsmedelsbutiker och all annan tänkbar service.

  På ca 4-5 minuter promenerar du till T-bana Västra Skogen där tunnelbanan tar dig till Centralen på bara 7 minuter. Om man färdas med bil är det en kort resa via Essingeleden in till Stockholms centrum.

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte