Kungsholmen

John Ericssonsgatan 14

 • 26 kvm
 • 1 RoK
 • 1 210 kr/mån

Välplanerad 1:a i stabil Brf med mycket god ekonomi!

Ljus och trivsam bostad där varje kvm används helt rätt. Här förälskar man sig lätt i de tidstypiska detaljerna som den vackra fiskbensparketten, de klassiska fönstren med fönsterbräda i marmor och den höga takhöjden. Lägenheten har varsamt renoverats och har genomgående fräscha ytskick. Lättmöblerad bostad med fint snickrad sovloft för säng om 120 cm med stabil och platsbyggd stege samt plats för både soffgrupp och matplats. Här bor du perfekt i lågt belånad förening med mycket god ekonomi. Populärt och idylliskt läge med innerstans puls runt knuten och närhet till Norr Mälarstrand.

Välkommen på visning!

Mäklare

Bra promenadstråk runt Kungholmen vid vattnet
Kungsholmstorg
Mälarpaviljongen - Norr Mälarstrand
Poke Burger - Norrmälarstrand

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
1 RoK varav sovrum
Boarea:
26 kvm
Månadsavgift:
1210 kr
Lgh Nr:

1006

Byggår:
1934
Område:

Kungsholmen

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Päronträdet 14

Byggår

1934

Juridisk person
Nej
Hiss
Ja
Våning
1
Allmän information

Brf Päronträdet 14 består av 36 lägenheter varav 34 bostadsrätter samt två hyresrätter om 36 kvm respektive 75 kvm vilket är ett bra dolt kapital. Föreningen har även 2 lokaler som upplåts med hyresrätt varav ena skall ombildas och säljas vilket kommer inbringa extra intäkter till föreningen. Lågt belånad förening med stabil likviditet och de stora renoveringarna bakom sig. Föreningen klassas äkta och äger marken fastigheten är uppförd på. Föreningen har god ekonomi och låga avgifter. det finns inga planerade avgiftshöjningar, avstämt med styrelsen 2018-02-26.

Renoveringar

2017 Indragning av fiber 2016 Renovering av IM-kanaler 2015 Byte av värmeväxlare 2014 Isolerglas i alla lägenheter 2014 Renovering av innergården 2012 Genomgående stamspolning 2012 Takfotsplåtar 2011 Nytt isolerglas i dörr och fönster mot innergården 2010 Nya säkerhetsdörrar 2010 Renovering av trappuppgången 2008 Tvättstugan totalrenoverades 2007 Balkonger byggdes mot gården 2006 Fasadrenovering mot gatan samt balkonger 2006 Byta av fönster lokaler 2016 El monterades i stuprör mot gatan 2005 Fasad renoverad mot innergården, vädringsbalkonger och kungsbalkonger med räcken samt nya glasskärmväggar, mot gården. 2005 Ny plåt på takfoten mot gården samt elkablar i stuprör. 2005 Ommålning av fönster mot gatan 2005 Nya kopparbleck monterats mot gården 2004 Elstigar 2002 Byte av samtliga rörstammar

Planerade renoveringar

Inga inplanerade renoveringar.

Övriga utrymmen

Nyligen upprustad innergård med grönskande träd, planteringar, utemöbler och grill. Här finns också ett rymligt cykelställ med tak. Föreningen har en gemensam takterrass med fantastisk vy. Det finns en gemensam samlingslokal att tillgå för medlemmarna. I källaren finns en fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Parkering

Boendeparkering på gatan; avgift vardagar mellan 9 - 17, övrig tid gratis. Boendeparkering i området kostar 800 kr/mån alternativt 60 kr/dygn. Boendeparkering kan ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret tel. 08-508 263 00. Det finns ett antal garage i närområdet där det är separat kö.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Ljus och välkomnande hall med högt i tak och vacker parkett som leder dig in i bostaden. Väggarna är nyligen vitmålade och hela bostaden är mycket välbevarad.

Allrum

Trivsamt allrum där varje kvm används helt rätt. Här bor du med fantastiskt ljusinsläpp via de stora fönsterpartiet. Den fina fiskbensparketten är i mycket gott skick och har nyligen behandlats. I denna bostad förälskar man sig lätt i de tidstypiska detaljerna som marmor-fönsterbrädan, de klassiska fönstren och den höga takhöjden. Detta rum är mycket välplanerat med två platsbyggda garderober som ger förvaring upp till tak. Fint snickrad sovloft för säng om 120 cm med stabil och platsbyggd stege. Lättmöblerat rum för både soffgrupp, matplats och säng. Nymålade väggar i vit ton.

Kök

Praktisk kök med allt du behöver för att kunna bjuda nära och kära på middag. Här nyttjas den höga takhöjden helt rätt med förvaring upp till tak. Köket är i vitt utförande med maskinell utrustning som kyl med frysfack, spis, kolfilterfläkt samt ho.

Badrum

Helkaklat badrum i ljust utförande med bekvämligheter som badkar, kommod, handdukstork och wc.

Övrigt

Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 4 kvm.

Övrigt

Detaljinformation
 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 210 kr/mån
  Kommentar till avgiften

  Inkl. Värme, vatten & kabel-tv (basutbud)

  Hushållsel
  150 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  300 kr/månad
  Personer i hushållet
  1

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes: Måndag 28 jan 2019
  Energiprestanda: 143 kWh/m2
 • Köparinformation
  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/
Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!