Kungsholmen

Kungsklippan 14, 4 tr

 • 30 kvm
 • 1 RoK
 • 2 309 kr/mån

Charmig 1:a på bästa adress med balkong i väster!

Ljus och trivsam 1:a med nytt kök för dig som gillar att laga mat och fräsch helkaklat badrum! Välplanerade bostad med balkong i sydväst. Stort allrum med plats för soffgrupp och dubbelsäng. Tack vare de stora fönstren och takhöjden har lägenheten ett fint ljusinsläpp. Här bor du perfekt i populär förening med bra ekonomi och låg månadsavgift. Gemensam takterrass till medlemmarnas förfogande finns högst upp i huset och är en perfekt plats att nyttja de varma sommarmånaderna tillsammans med vänner! Läget är perfekt intill Klara Sjö endast några meter från fastigheten, mycket goda kommunikationer, restauranger och en kort promenad till centralen. - Stabil förening med över 1000 bostadsrätter! - Takterrass högst upp i huset - Nyare kök och badrum - 1 min promenad till centralen Kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Mäklare

Föreningens gemensamma terass

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Planskiss Kungsklippan

Fakta

Information om bostaden
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal Rum:
1 RoK
Boarea:
30 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningen
Månadsavgift:
2309 kr
Lgh Nr:

00159

Andelstal:
0,0008100
Andelstal avgift:

0,07909%

Våning:
4/9
Område:

Kungsholmen

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Kungsklippan

Bildades
1934
Hiss
Ja
Allmän information

Brf Kungsklippan i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 031 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 44 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1934-1936 (äger marken). En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 120 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. Mellan Kungsklippan 14 och 20 finns en uteplats med utemöbler och grill. På gården mellan Kungsbro strand 21 och 19 finns det möjlighet att spela boule eller schack samt en grillplats. På Kungsbro strand 17, 19, 21 och 25 samt Kungsholmsgatan 11 finns det stora takterrasser med fantastisk utsikt mot bland annat Stadshuset och Klara sjö. Juridisk person godkänns inte som medlem. Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta andel 25%. Överlåtelseavgiften (som betalas av köparen) är 1 110 kr per överlåtelse. Pantsättningsavgiften är 445 kr per pant. Föreningen tillåter begränsad uthyrning i andra hand. Inre reparationsfond finns inte.

Renoveringar

Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013. Alla fastigheter fasadrenoverades 2008-2013. Trapphus och entréer målades 2008. Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005. Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003. Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002. Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen. De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009. Elsystemet moderniserades helt 1998-2001. Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.

Planerade renoveringar

Se underhållsplan under "dokument och länkar".

Övriga utrymmen

Det finns fyra övernattningsrum, på Kungsklippan 14 och Kungsholmsgatan 13A. Fem takterrasser, på Kungsholmsgatan 11 samt på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25. Två grillplatser, på gårdarna Kungsklippan 14-20 och Kungsbro Strand 19. Cykelrum finns på Kungsklippan 12 och 22 samt på Kungsbro Strand 17, 19 och 25. Grovsoprum på Kungsklippan 16-18, Kungsholmsgatan 11 och på Kungsbro Strand 17 och 21. Garage och parkeringsplatser på Kungsklippan. Fyra tvättstugor, på Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro Strand 21 . Alla tvättstugor har både låsbara tvättrum, som måste bokas, och s.k. spontanmaskiner som inte behöver bokas. Grovtvättmaskiner finns på Kungsklippan 16-18 och Kungsbro Strand 21. Grovtvättmaskinerna måste alltid bokas. Tvättider bokas på hemsidan eller med nyckelbrickan innanför ingången på resp. tvättstuga.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

HALL

Ljus välkomnande hall med vitmålade väggar samt snygg enstavsparkett som snyggt flyter i hela bostaden. Hallen har goda avhängningsmöjligheter samt en inbyggd garderob.

ALLRUM

Tidstypiska detaljer som stuckatur och vackra fönster. Gott om plats för säng och sällskapsmöblering. Ljusa och fina ytsikt.

BADRUM

Badrum med klinker på golv och kakel på väggarna. Wc, handfat, golvvärme och överskåp samt dusch och handdukstork.

KÖK

Fräsch köksinredning och vitt kakel ovan arbetsyta som ger en industriellkänsla. Gashäll, kyl och frys samt integrerad ung/mikrovågsugn. Bra med förvaring.

BALKONG

Härlig balkong i västerläge med plats för två stolar och klaffbord.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
2 309 kr/mån
Kommentar till avgiften

Inkl. Värme & vatten

Driftskostnader
Obligatoriskt tillägg bredband
79 kr/månad
Summa driftskostnader
79 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 137 kr betalas av Köpare
Pantsättningsavgift
455 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 16 aug 2010
  Energiprestanda: 194 kWh/m2
 • Område
  Område

  Kommunikationerna är mycket goda. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset (blå linjen). Från utgång Kungsholmsgatan (i samma fastighet som First Hotel Amaranten, se karta) finns det hiss upp till Kungsklippan. Det är gångavstånd till T-Centralen, som är knutpunkten för alla tunnelbanelinjer, pendeltåg och tåg inkl. Arlanda Express. Du kommer dit antingen via Kungsbron eller om du går Kungsholmsgatan fram till bron över Klara sjö (Klarabergsbron). Det finns också flera busslinjer i närheten, t.ex. 3, 40 och 62 på Hantverkargatan, 56 på Kungsholmsgatan och 1 och 69 på Fleminggatan. Men vart du än ska i City kan det enklaste och trevligaste vara att promenera den lilla biten från oss och dit.

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte