Mariefred

Mariehovsvägen 22

 • 4 995 000 kr
 • 126 kvm
 • Tomtyta 548 kvm
 • 5 RoK

Ditt drömhus i vackra Mariefred med båtplats

Trevlig och högkvalitativ familjevilla i absolut toppskick, perfekt belägen på attraktiv och lugn adress med egen båtplats och gångavstånd till Mariefreds stadskärna via en mysig strandpromenad. Här erbjuds ett välskött och modernt boende med öppna och trevliga umgängesytor, stort och lättarbetat kök med matplats, vardagsrum med öppet upp till nock och takhöjd över 4 meter. Den trevliga fönstersättningen med högresta fönster och öppet upp till nock ger ett härligt ljusinsläpp och skapar en inbjudande vy mot den vackra trädgården och uteplatsen som sträcker sig runt husets hela solsida.

Huset skapades med fokus på umgänge och funktion så att det kan upplevas modernt och stilrent under många år framöver. Två sovrum har en naturlig plats i husets bakre del, det stora med inbyggda garderober med öppen förvaring samt ett gemensamt familjebadrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt möjligheten att installera jacuzzi. På övervåningen finns ett stort sovrum med en klädkammare. Detta rum kan du med fördel bygga om för att skapa ytterligare ett sovrum. På detta våningsplan finns också en lekhörna alternativt kontorsplats med öppen vy över vardagsrummet. Huset har gott om förvaring i flera garderobskroppar och i anslutning till den stora hallen finns en gäst WC. Genomgående golvvärme i samtliga rum på nedre planet och vackra parkettgolv av ek.

På de underbara uteplatserna i härligt söderläge finns gott om plats för loungemöbler och en större matgrupp där du kan duka upp för familj och vänner. På baksidan av huset finns möjligheten att bygga ut verandan för att skapa ännu en terrass med utsikt ned mot vattnet. Trädgården består av en stor gräsmatta med gott om plats för umgänge och lek. Det finns även en stor lekställning med eget torn med sjöutsikt och flera gungor. Här finns oändliga möjligheter att skapa en privat oas med trevliga ytor för att maximera den vackra vyn ner mot vattnet. Vid infarten som rymmer två bilar finns ett stort garage. Bakom garaget finns en praktisk yta i insynsskyddat läge för cyklar och annan utrustning. Till bostaden hör en båtplats nere vid föreningens brygga.

SE DEN FANTASTISKA FILMEN: https://www.youtube.com/watch?v=owF2JvX5D5I

Visning

 • Måndag 20/05 kl 18:30-19:00Välkommen! Anmälan krävs.

Pris

4 995 000 kr

Mäklare

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
5 RoK varav 3 sovrum
Boarea:
126 kvm
Pris:
4 995 000 kr
Byggår:
2011
Område:

Mariefred

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall

Välkomnande hall i kulören "perfekt storm". Här finns gott om plats för avhängning för ytterkläder och skor. Under trappan finns ett praktiskt utrymme där du med fördel kan skapa extra förvaring i exempelvis en platsbyggd garderob eller lådor.

Kök

Köket erbjuder gott om förvaring bakom vita kökssnickerier och ett kompletterande stänkskydd av vitt kakel gör rummet ljust och fräscht. Väggarna är av en ljusgrå kulör och kompletterar bänkskivan perfekt som går i samma färgskala. Köket är fullt utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, kyl och frys samt diskmaskin. Stor matplats med rum att duka ut för flera gäster.

Vardagsrum

Pampigt vardagsrum med fantastisk takhöjd då det är öppet upp till nock. Rummet ramas in av stora fönster i tre vädersträck med flera platser för olika möbelkonstellationer. En härligt ljus och öppen planlösning med gott om yta för flera gäster som kan umgås i anslutning till köket Parkettgolv med golvvärme och genomgående väggar i en lugn och harmonisk kulör som fångar upp ljuset på bästa sätt. Från vardagsrummet når du även den väl tilltagna terassen som skapar en underbar plats för grillkvällar och andra tillställningar i bästa solläge.

Ateljen

På övervåningen finns ytterligare en gemensamhets yta 'ateljén´ som har flera användningsområden. Här kan du skapa en yta för lek och umgänge, kontor eller en mysig läshörna. Bra förvaringsmöjligheter.

Master bedroom

Stort sovrum i en härlig och lugn färg med fönster ut mot den trevliga uteplatsen och grönskande trädgården. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt gott om förvaringsmöjligheter i Inbyggda garderober med öppen inredning.

Sovrum 2

Ett perfekt barnrum med fantastik harlequin tapet i söta pasteller. Högrest fönster ger bra ljusinsläpp och du kan med enkelhet inreda med barnsäng och förvaringsmöbler.

Sovrum 3

Stort sovrum med goda möjligheter att dela av för att skapa ytterligare ett sovrum. Klädkammare och plats för dubbelsäng. Detta rum har ytterligare utrymme för en mysig lekhörna och en liten kontorsdel.

Badrum

Stort helkaklat badrum med ljusa kakelplattor och ljusgrått klinkergolv. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, tvättställ med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är förberett för installation av en jacuzzi om man vill.

WC

Gästtoalett med ljust klinkergolv och en snygg modern tapet. Badrummet är inrett med ett vitt handfat, spegel och en wc. Badrummet ligger bekvämt i anslutning till husets entré.

Övrigt

Detaljinformation
 • Pantsättningar
  5st inteckningar på totalt 3 248 500 kr
 • Byggnad
  Standardpoäng
  31
  Byggår
  2011
  Grund

  Platta på mark

  Grundmur

  Betong

  Tak

  Tegel och plåt

  Fasad

  Liggande träpanel

  Fönster

  3-glasfönster

  Utvändiga plåtarbeten

  Plåt

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  Kommunalt avlopp

  Uppvärmning

  Frånluftsvärmepump vattenburet system från Nibe

  Värmeanläggning
  Skick: 2011
  Ventilation

  Mekanisk frånluft med återvinning

  Uteplats

  Stor altan av trätrall längs med hela huset med flera uteplatser och fint solläge.

  TV/Internet

  Fiber

  Utförda renoveringar

  Fasad målad 2018 Samtliga ytskikt 2018 Köket ytrenoverades med ny bänkskiva, diskho och nymålade skåpsluckor 2018

 • Kostnader
  Elkostnad
  2 070 kr/månad
  Vatten och avlopp
  779 kr/månad
  Renhållning
  278 kr/månad
  Samfällighet
  333 kr/månad
  Hemförsäkring
  417 kr/månad
  Summa driftskostnader
  3 877 kr/månad
  Fastighetsskatt
  4 024 kr/år
  Personer i hushållet
  5

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område
  Område

  Mariefred är en pittoresk liten stad invid Mälaren med anor som sträcker sig till slutet av 1300-talet då grunden uppfördes till det som idag är ortens främsta landmärke, Gripsholms slott. Här finns ett myllrande småstadsliv med en statskärna fylld av många små affärer, mysiga caféer och restauranger. Vill du besöka staden med båt kan du enkelt puttra in i Mariefreds gästhamn eller varför inte ta ångbåten S/S Mariefred till Stockholm. I Mariefred finns mycket att se och utforska som den vackra naturen, upplev historiens vingslag i Gripsholms slott, se spännande konst, vandra, paddla kanot, cykla eller spela golf. Eller varför inte göra en historisk resa med det 100 år gamla ångtåget ÖSlJ som tar dig mellan Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge. Det händer alltid något i Mariefred och staden gästar till flera årliga evenemang som Nordiska mästerskapen i Foodtruck, SM i gatumusik, Bondens marknad och den välbesökta och uppskattade julmarknaden.

  Kommunikationer

  Här finns mycket goda kommunikationer och du pendlar bekvämt med tåget. Resan till Stockholms Central tar ca 35 minuter och inom kort införs avgångar varje halvtimme!

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Strängnäs Gripsholm Ga:12

  Planer och bestämmelser

  Tredje Backe,del Av Gripsholm 4:1 Och Mariefred 2:1,etapp 1, Detaljplan (Beslutsdatum: 20080929, Registreringsdatum: 20090317)

  Gemensamhetsanläggning

  Strängnäs Gripsholm Ga:13

 • Köparinformation
  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/
Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!