Liljeholmen

Liljeholmstorget 16, vån 4

 • 7 995 000 kr
 • 122.5 kvm
 • 4 RoK
 • 4 959 kr/mån

Insynsfri 4:a med dubbla badrum och stor, solig balkong. Fönster i två väderstreck!

Möjlig 5:a! Tag chansen att förvärva denna insynsfria 4:a om 122,5 kvm med vy över Katrinebergsbacken, grönskande träd och myllrande folkliv! Tack vare bostadens flexibla planlösning finns det goda möjligheter att bygga om till en 5:a om man skulle önska (se alternativ planlösning). Här kommer du hem till lugnet samtidigt som du har den levande storstadspulsen runt hörnet. Lägenheten erbjuder ett bekvämt boende med bland annat en komplett maskinell utrustning i kök, matplats för stora middagssällskap, stort vardagsrum, dubbla badrum och tre stora sovrum. I vardagsrummet finns gott om plats för TV, stora soffgrupper, en arbetshörna eller varför inte en extra yta för lek och bus för de små? Utöver detta finns en rymlig klädkammare och en solig balkong mot lugn samt tyst innergård. På golven ligger ekparkett och väggarna är tapetserade eller målade i ljusa kulörer. Brf Liljeholmens Port är en stor och stabil förening som står på ägande mark och hyr ut lokaler till bland annat frisörsalong, mäklarbyrå och körskola. Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och har även övernattningslägenhet, hobbyrum samt cykelförråd. Precis bredvid ligger även Liljeholmstorget Galleria med sina 90 butiker såsom klädbutiker, välrenommerade Ica Kvantum, Willys, caféer, apotek, vårdcentral, närakut och ytterligare serviceutbud. Inom bara några få minuter når du all möjlig kollektivtrafik; flertalet busslinjer, tvärbana mot Sickla udde, Alvik och Solna samt tunnelbanans röda linjer som tar dig in till stan på ca 10 minuter. Härifrån går även flygbussar och direktlinjer till Scania, Huddinge Sjukhus och Karolinska. Den gula tunnelbanelinjen som kommer att gå mellan Älvsjö - Liljeholmen - Fridhemsplan påbörjas år 2025. Åker du bil har du tillgång till varmgarage i huset och du är snabbt uppe på E4:an. Södermalm ligger enbart en kort promenad, eller cykeltur, bort För naturälskaren finns vackra grönområden i närheten, bland annat sjön Trekanten, Årstaviken och Mälaren. Trekanten erbjuder dig aktiviteter året om med bland annat fiskesport och bad på sandstrand samt skridskoåkning vintertid. Skolor och förskolor samt lekplatser som populära Fruktparken finns inom kort promenadavstånd. Med andra ord är detta ett hem för dig som vill ha en perfekt balans mellan att bo i omedelbar närhet till allt samtidigt som du hämtar energi i en harmonisk bostad. Välkommen på visning!

Pris

7 995 000 kr

Mäklare

Mäklare

Assisterande

Utsikt från matplats över Katrinebergsbacken!

Matplats för stora middagssällskap!

Rymligt vardagsrum med stora fönster

Vardagsrum mot matplats

Fönsterpartiet binder vardagsrum med kök

Matplats för stora sällskap.

Vy mot matplats.

Utsikt från köksfönstret!

Utsikt från kök, vy mot området Liljeholmskajen.

Utsikt från kök/ vardagsrum riktning Trekanten.

Kök, matplats och vardagsrum

Underbart kök i vitt utförande.

Kök utrustat med spis med ugn, diskmaskin och fläkt.

Köksdetaljer

Rymligt vardagsrum!

I vardagsrummet finns gott om plats för läs-/ arbetshörna

Vardagsrum, detaljbild

Inre hall mot klädkammare, sovrum 1, 2 och badrum.

Inre hall mot badrum och vardagsrum. Här finns plats för skrivbord/ arbetshörna.

Badrum med tvättmaskin och torktumlare

Badrum med bubbelbadkar och tvättmaskin samt torktumlare

Sovrum 1

Sovrum 1 med utgång till balkongen

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng

Solig balkong med härlig eftermiddagssol!

Trätrall på golv och sol fram till kvällen!

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 3 med vy mot Katrinebergsbacken.

Sovrum 3

Funktionell hall med plats för hatthylla och passande förvaringsinredning.

Entrén, vy mot vardagsrum och köket till höger

Dusch/ WC i anslutning till hallen

Välkommen till Liljeholmstorget 16

Grönskande innergård med utemöbler och fontän!

Sjön Trekanten

Gallerian Liljeholmstorget

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Planlösning original

Alternativ planlösning (5 RoK)

Planlösning alternativ 2 (5 RoK)

Fakta

Information om bostaden
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal Rum:
4 RoK varav 3 sovrum
Boarea:
122.5 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
Månadsavgift:
4959 kr
Pris:
7 995 000 kr
Lgh Nr:

2363

Andelstal:
0,0100528
Andelstal insats:

0,99314 %

Andelstal avgift:

0,0100528

Andel av BRF nettoskuldsättning:
1 494 647 kr
Våning:
4/5
Byggår:
2006
Område:

Liljeholmen

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Liljeholmens Port

Bildades
2004
Byggår

2006

Hiss
Ja
Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Brf Liljeholmen Port är en äkta brf med 143 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen har fyra hyreslokaler i gatuplan samt två mindre lagerlokaler i källarplan. Lokalhyresgästerna är i dagsläget Notar, Körkortshuset, LH Klippotek samt Harmony Beauty & Spa. Föreningen innehar marken med äganderätt.

Lägenhetsarean är 11 116 m2 och lokalarean är 375 m2.

Varmvatten produceras året runt med hjälp av fjärrvärme. Under perioden oktober-april värms fastigheten i huvudsak upp av två värmepumpar kopplade till frånluftsventilationen.

Föreningen tar ut pant- och överlåtelseavgift enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av köparen.

Trappstädning sköts av städfirma.

ByggnadenVärme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och frånluftsåtervinning.

Renoveringar

Under 2016 genomförde styrelsen grundlig undersökning av fasaden. Undersökningen visade på förekomsten av fuktskador. Med start år 2020 började JM att till egen kostnad totalrenovera fasaden. Renoveringen var klar februari 2023.

Planerade renoveringar

Inga övriga större planerade reparationer är aktuella eftersom huset är nybyggt. För fastigheten finns en underhållsplan som uppdaterades i oktober 2021. Fasadrenoveringen ingår inte i underhållsplanen.

Övriga utrymmen

Föreningen har följande gemensamma utrymmen: 2 st tvättstugor, 4 st cykelrum samt en föreningslokal som kan hyras för 200 kr/dygn och användas för övernattning och för festliga aktiviteter (max 30 pers). Föreningslokalen ligger till höger om hissen på entréplan i port 16. Närmsta tvättstuga ligger i port 18.

Tillgång till en grön innergård med lekplats som delas med grannföreningen Brf Liljeholmens Torg.

TV/Internet

Fibernät för bredband och gruppavtal med Stockholms Stadsnät (1000/1000 Mbit/sek). Kabel-TV-nät och gruppavtal med Tele2 (f.d. ComHem) (basutbud).

Parkering

Bevakat varmgarage, 148 parkeringsplatser varav 16 är laddplatser för el- eller laddhybridbilar. Medlemmar hyr momsfritt för 1 500 kr per månad för en vanlig plats. Det finns lediga p-platser med laddbox (3-fas, 32A).Medlemmar hyr momsfritt för 1 900 kr per månad. Elförbrukning betalas till självkostnadspris 1,35 kr/kWh. Hyran för MC-platser är 750 kr/månad. För närvarande finns det 6 lediga vanliga platser och en ledig plats för elbilar, avstämt med styrelsen 2023-07-03.

Vid frågor eller intresse att hyra kontakta garage@liljeholmensport.se.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell och öppen hall med goda avhängningsmöjligheter i hatthylla, en garderob står till ert förfogande. Ekparkett på golv. Säkerhetsdörr.

Dusch/ WC

Från hallen når man gäst-WC med dusch, handdukstork och värmegolv.

Kök

Ordentligt arbetskök i ljust utförande. Utrustat med fullstora kyl- och frysskåp, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spis med ugn samt fläkt. Köket har goda förvaringsmöjligheter i de många skåpen. Goda arbetsytor med belysning ovanför. Ingång till sovrum 3. Det stora fönsterpartiet mot Katrinebergsbacken bjuder på en härlig utsikt. Intill fönsterpartiet som binder ihop kök med vardagsrum finns plats för ett stort matbord.

Sovrum 3

Rogivande sovrum med fönster mot Katrinebergsbacken. Här finns plats för säng, skrivbord, garderober och passande möblemang.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med gott om plats för TV, soffgrupp, medieförvaring och bokhyllor.

Inre hall

Denna yta kan med fördel även använda som kontorshörna då både fler förvaringsmöbler och skrivbord får plats. Härifrån når man sovrum 1 och 2, badrum och klädkammare.

Sovrum 1

Stort sovrum med ekparkett på golv samt tapetserade väggar. I sovrummet får man plats med garderobsvägg. Utgång till den härliga balkongen.

Balkong

Härlig balkong med trätrall på golv och gott om plats för utemöbler, blomkrukor, mysbelysning och solbädd om man önskar. Tack vare placeringen på balkongen får du sol många timmar om dagen. Sommartid har man sol på balkongen från tidig eftermiddag tills solen går ned. Här finns även el-uttag tillgängligt.

Sovrum 2

Stort sovrum med ekparkett på golv samt tapetserade väggar. I sovrummet får man plats med garderobsvägg.

Badrum

Stort badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, avlastningsbänk, väggskåp, badkar, handdukstork, WC och handfat. Helkaklade väggar och klinker på golv. Golvvärme.

Klädkammare

Rymlig klädkammare med hyllplan och linneskåp.

Förråd

Ett stort källarförråd om ca 8-10 kvm.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
4 959 kr/mån
Beskrivning mån.avg.

I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband/IP-telefoni och kabel-TV. El och varmvatten mäts och debiteras efter förbrukning till självkostnadspris 1,35 kr/kWh respektive 78,75 kr/kbm (inklusive moms).

Avgiftsändringar

Från och med den 1 januari 2024 kommer avgifterna att höjas, med 20%, information uppdaterad 3/11-2023. Detta gör att den nya avgiften hamnar på 5950.8kr/ mån.

Driftskostnader
Hushållsel
300 kr/månad
Hemförsäkring
250 kr/månad
Varmvatten
300 kr/månad
Summa driftskostnader
850 kr/månad
Personer i hushållet
2

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 30 aug 2019
  Energiprestanda: 88 kWh/m2
  Besiktades av: Anticimex Services KB
  Energiklass: D
 • Område
  Område

  Liljeholmen tillhör Hägersten-Älvsjös stadsdelsförvaltning som inbegriper 17 stadsdelar med drygt 124 000 innevånare och enligt stadens utvecklingsplan kommer området fortsätta att expandera de kommande åren.

  Service, butiker och restauranger:

  Vid Liljeholmstorget finns tillgång till attraktiv service såsom Liljeholmens vårdcentral med t ex mödravård och barnavårdscentral. Här finns även gallerian Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. I och runt gallerian finns service i form av fyra större livsmedelsaffärer, tandläkarmottagning, gym, apotek, banker, systembolag, spelbutik, frisörsalonger och kemtvätt. Runt torget och vid Liljeholmskajen finns även tillgång till ett flertal butiker, restauranger och caféer. Viss hjälp att hitta företag och butiker i Liljeholmen får du genom att besöka Företagsgruppen i Liljeholmen.

  Ett tunnelbanestopp bort eller några minuters promenad över Liljeholmsbron når man Hornstull och Södermalm med sina charmiga småbutiker, restauranger, pubar och caféer. Vid Hornstulls Strand finns Liljeholmsbadet och Hornstulls Marknad som är Sveriges svar på Camden Lock Market i London! Här möter kreativa människor konsumenter varje helg i ett stort kulturellt forum med färg, form, smak och känsla.

  Kultur, natur och fritid:

  I vår absoluta närhet finns tillgång till parkområdet kring sjön Trekanten och barnens favoritplats; fruktparken. I sjön finns badmöjligheter på sommaren, skridskoåkning på vintern och fiskemöjligheter året runt. Besök Sportfiskarna för mer information. Som boende vid Liljeholmstorget kan man njuta av underbara promenad- och motionsstråk utmed olika strandlinjer med skogs- eller parkområden. Exempel på detta är; Vinterviken, Långholmen, Reimersholme, Årstaviken, Årstaskogarna, Drakenbergsparken och Tantolunden. I området finns mycket kulturverksamhet, t.ex. Nobels gamla dynamitfabrik med bevarade spränggårdar i Vinterviken, Färgfabriken i Gröndal och biografen Tellus i Midsommarkransen.

  Omsorg, daghem och skolor:

  I Liljeholmen finns många kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

  Kommunikationer:

  Liljeholmen är en av Stockholms största och viktigaste knutpunkter för kollektivtrafiken. Här möts tunnelbana, tvärbana samt lokal- och flygbussar. Bussarna trafikerar främst sydvästra Stockholm. En bussterminal är belägen i direkt anslutning till T-banan. Att resa till T-Centralen tar cirka tio minuter och med tvärbanan är pendeltågsstation Årstaberg några minuter bort. Från Liljeholmstorget når man snabbt och enkelt E4/E20/Essingeleden - både norr- och söderut.

 • Allmänt

  Andel av BRF:s nettoskuldsättning: 1 494 647 kr. Underlagen för beräkningen kommer från årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.

 • Köparinfo

  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök berörd kommuns hemsida för mer information.

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte