Norsborg

Norrskogsvägen 64

 • 3 895 000 kr
 • 95 kvm
 • 4 RoK

Friköpt enplanshus längst in på lugn återvändsgata med hörntomt!

Varmt välkomna till detta mycket fina enplanshus i lugna omgivningar. Läget på huset är väldigt svårslaget då det ligger placerat längst in på en återvändsgata med hörntomt som vetter ut mot grönskande allmänning. Här har vissa renoveringar genomförts sedan tidigare som t.ex. nya golv och installation av nytt fönster i ena sovrummet. I övrigt är det äldre skick på t.ex. kök och badrum. På baksidan av huset finns ett uterum och altan med privat läge i riktning mot allmänning. På framsidan av huset finns det också en södervänd uteplats med markis. Runt huset sträcker sig en fin friköpt tomt med grönskande rabatter och plan gräsmatta som är perfekt för lek. I anslutning till huset ligger det ett också stort garage med plats för bil, snickarverkstad och förvaring. Framför garaget finns en uppfart med plats för en bil. Det finns med andra ord plats för minst två bilar, en i garaget och en på uppfarten. Säljaren av denna fastighet är ett dödsbo och har därför begränsad kunskap om fastigheten. Den säljs därför med en så kallad friskrivningsklausul vilket innebär att köparen förklarar sig godta fastighetens skick och avstår sig från alla anspråk mot säljaren på grund av fel och brister i fastigheten. Område: Här bor ni ett grönskande område med motionsspår och Mälarens vatten precis runt hörnet. Inom några minuter från huset finns även Hallunda centrum med bl.a. butiker, restauranger och t-bana. Med kort bilväg når ni även Skärholmens centrum, Heron city och Kungens kurva handelsplats.

Pris

3 895 000 kr

Mäklare

Fasad på framsidan av huset.

Fasad mot framsidan av huset och garaget.

Fasad baksidan av huset.

Vacker tomt på baksidan av huset.

Inbjudande hall med avhängningsmöjligheter i hatthylla.

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Kök med plats för stort matbord

Gott om arbetsytor.

Utrustat med både kyl/frys och en separat frys.

Sovrum 1 - Placerat mot framsidan av huset.

Hall som smidigt binder samman samtliga delar av huset.

Badrum med duschkabin och tvättpelare.

Huset har idag två toaletter, en i badrummet och en separat wc.

Rejält vardagsrum med utgång till altan.

Mycket lättmöblerat rum.

Flertalet fönster som vetter ut mot altan och gräsmatta.

Sovrum 2 - Det något mindre sovrummet mot baksidan av huset.

Sovrum 3 - Stort sovrum mot baksidan av huset och utgång till inbyggd altan.

Inbyggd altan.

Inbyggd altan.

Stort garage som nås via uppfarten.

Fastighetskarta-2020-10-16

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
4 RoK varav 3 sovrum
Boarea:
95 kvm
Enligt Lantmäteriet
Biarea:
6 kvm
Tomtyta:
701 kvm
Enligt Lantmäteriet
Pris:
3 895 000 kr
Byggår:
1972
Område:

Norsborg

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Byggnaden

Fakta om byggnaden
Fastighetsbeteckning

BOTKYRKA NORRSKOGEN 35

Byggår
1972
Grund

Platta på mark

Tak

Papp

Fasad

Puts

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Lättbetong

Byggnadskommentar

Byggnadsuppgifterna är i huvudsak hämtade från besiktningsprotokollet.

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Taxering
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värderingsår: 1972
Taxeringsvärde byggnad: 1 515 000 kr
Taxeringsvärde mark: 1 562 000 kr
Taxeringsvärde totalt: 3 077 000 kr
Energideklaration
Status: Energideklaration är utförd
Utfördes: Tisdag 13 okt 2020
Energiprestanda: 174 kWh/m2
Besiktades av: Erling Ekeberg, EnergiTeamet Gruppen
Energiklass: D

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell hall med parkettgolv och vita väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Hallen binder smidigt samman samtliga delar av huset och erbjuder även ett stort förråd.

Förråd

Förråd med vita väggar och garderober. Här står idag både husets fjärrvärmecentral och installerad radonsug.

Kök

Stort kök med parkettgolv och vita väggar. Fina gamla köksskåp i ljusa toner med gott om ytor på arbetsbänken. Utrustat med kyl/frys, frys, diskmaskin, spis, spisfläkt och diskho med köksblandare. Yta för matbord för flertalet personer finns.

Sovrum 1

Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Placerat mot husets framsida.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Här får ni enkelt plats med både soffgrupp, mediamöbel och matsalsbord om så önskas. Via rummet nås även huset altan.

Sovrum 2

Husets något mindre sovrum med parkettgolv och vita väggar. Placerat mot husets baksida med utsikt mot altan och gräsmatta.

Sovrum 3

Rymligt sovrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Här får ni enkelt plats med en stor säng. Via sovrummet nås husets inglasade altan.

Badrum

Badrum med tvättpelare, toalett, handfat och duschkabin. Här finns även ett mindre fönster som skänker dagsljus.

Separat wc

Separat toalett som ligger strax innan badrummet och nås via hallen. Utrustat med toalett och handfat samt spegelskåp.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Driftskostnader
Elkostnad
852 kr/månad
Vatten och avlopp
259 kr/månad
Renhållning
162 kr/månad
Uppvärmning
897 kr/månad
Samfällighet
417 kr/månad
Hemförsäkring
506 kr/månad
Summa driftskostnader
3 092 kr/månad
Fastighetsskatt
8 349 kr/år
Personer i hushållet
1

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
 • Pantbrev
  1st inteckningar på totalt 1 509 100 kr
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Botkyrka Hallunda Ga:3 - CENTRALANTENNANLÄGGNING

  Planer och bestämmelser

  Väpnaren Mm(i Norsborg), Detaljplan (Beslutsdatum: 19960208)

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Tillträde - Se beskrivning

  Gemensamhetsanläggning

  Botkyrka Norrskogen Ga:1 - LEDNINGAR FÖR KALLVATTEN, DAG-OCH SPILLVATTEN, YTTERBELYSNING, VÄGAR OCH ANDRA FÖRBINDELSELEDER, LEKPLATSER OCH TRÄDGÅRDSANLÄGGNINGAR, UTRYMME FÖR ELMÄTARE OCH SLAVRÄKNEVERK

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Östra Mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)

 • Köparinfo

  Övriga upplysningar

  Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter i enlighet med köparens undersökningsplikt. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Genom parternas signaturer nedan vidimerar säljaren att uppgifterna är korrekta så långt säljaren känner till och att köparen har tagit del av innehållet.

  Undersökningsplikt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen.

  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt

  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvud taget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

  Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  Anlitande av besiktningsman

  Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap.

  Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m.m. varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopaupptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor inär det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (senedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten idess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningspliktfinns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande.

  Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens egetintresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Säljarens utfästelser

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

  Avtalsfrihet friskrivning

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret förfastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

  Säljaransvarsförsäkring

  Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

  Pris*

  I Grands bostadsannonser på Internet anger vi prisnivåerna utgångspris/ pris, vilket uppdragsgivaren har accepterat som ett tänkbart försäljningspris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Grand tillämpar budgivning enligt de krav som anges i §20 i fastighetsmäklarlagen. Endast lagda bud som godkänns av säljaren anges på www.grandfast.se samt andra aktuella hemsidor.

Strandvägen 7
114 56 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte