Vasastan- Birkastan

Rörstrandsgatan 64, vån 3

 • 3 995 000 kr
 • 54 kvm
 • 2 RoK
 • 1 469 kr/mån

Sekelskiftes-2:a med låg avgift!

Välkommen till denna fina 2:a med låg avgift i populära Birkastan. Sekelskifteskänslan infinner sig så fort du kliver in i lägenheten. Här finns vackra detaljer som stuckaturer, en generös takhöjd, stora fönster med djupa nischer och den vackra kakelugnen i vardagsrummet. Utöver detta erbjuder lägenheten dig ett stort, ljust kök som är perfekt för stora middagar med familj och vänner. Vardagsrummet lättmöblerat och har en hög mysfaktor. Framförallt de dagarna man vill mysa framför brasan i den fina kakelugnen. Från bostaden har du nära till vackra promenader längs Karlbergs slott och alltid nära folkmyllret längs Rörstrandsgatan.

Här bor du i en stabil förening som äger marken och är lågt belånad. Till medlemmarnas förfogande finns bland annat en takterrass med utsikt över Stockholms stad, innergård och bastu.

Välkommen på visning!

Pris

3 995 000 kr

Mäklare

Stort kök, renoverat 2012
Snyggt vardagsrum med tidstypiska detaljer
Fungerande kakelugn
Vardagsrum
Från kök mot hall
Detaljer i kök
Sovrum
Badrum
Hall
Hall mot kök och vardagsrum
Föreningens underbara takterrass!
Välkommen till Rörstrandsgatan 64

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
2 RoK varav 1 sovrum
Boarea:
54 kvm
Månadsavgift:
1469 kr
Pris:
3 995 000 kr
Lgh Nr:

33

Våning:
3/5
Byggår:
1910
Område:

Vasastan- Birkastan

Andelstal:
2,86%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Karlbergskadetten

Bildades
1978
Byggår

1910

Juridisk person
Nej
Hiss
Ja
Våning
3/5
Andelstal

2,86

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Brf Karlbergskadetten är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Kadetten 2 på adresserna Karlbergsvägen 89 och Rörstrandsgatan 64. Föreningen består av 24 bostadsrätter och två lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1978. Föreningen har låg skuldbelåning och under 2018 sänktes avgifterna med 10%. Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns. Överlåtelseavgift på 1163 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift på 465 kr betalas av pantsättaren.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme. Självdrag.

Renoveringar

2018 - Innergårdens mur renoverades 2017 - Installation av ny torktumlare, försäljning av gamla kakelugnar, Uppfräschning av källarutrymmen, Spolning av köksstammar, Målning och uppfräschning av tvättstugan, Utvändig målning av detaljer utsidan, Renovering samt byte av balkongdörrar högst upp, VVC termometer har installerats på värmepannan 2016 - Översyn av ventilationen i hela fastigheten, Renovering av lokal i markplan med källarutrymme inför ny uthyrning, byte till säkerhetsdörrar hos lägenheter i 64:an, Upprättande av ny underhållsplan, Översyn av rökkanaler, Installation av backventil i avloppsbrunn i pannrummet 2015 - Renovering av lokal på 5:e våningen för upplåtelse som bostadslägenhet vilket gett ett gott kapitaltillskott. OVK-besiktning. Inköp av nytt torkskåp i tvättstugan. Pump till värmesystemet utbytt. Skador på väggar i 64:ans trapphus åtgärdade, reparation av putsskador i fasad mot innergård i 64:an samt reparation av läckande avlopp mellan våning 2 och 3 i 89:an, Installation av automatiska dörröppnare. 2014 - Värmesystemet har setts över. Fönsterglas och ventiler mot Rörstrandsgatan har bytts. Ommålning av gårdsfasad mot en av grannfastigheterna. Renovering tvättstuga, tre nya tvättmaskiner. 2013 - Renovering balkonger och stamspolning. 2012 - Inköp av två nya grillar. Tidigare gästrum har renoverats om till ett styrelserum. Mindre förbättringar av tvättstugan. 2011 - Renovering av föreningslokal. 2009 - Energideklaration utförd. 2007 - Byggnation av nya balkonger och renovering av fönster. 2006 - Upprättande av en långsiktig underhållsplan. Ny underhållsplan upprättad 2016 2005 - Renovering trapphus. 2004 - Renovering av el (3-fas el finns indraget i lägenheterna). 1978-1980 - Fastigheten genomgick en totalrenovering till modern fastighet, där bland annat elen renoverades, stammar i kök och badrum byttes, hiss, fasad och takbeläggning renoverades

Planerade renoveringar

Föreningen vill se över putsen på innergården och värmesystemet i huset. Inget planerat än.

Övriga utrymmen

I föreningen finns bastu och relaxavdelning, samlingslokal med kök, tvättstuga, två cykelrum samt källar- och vindsförråd. Det finns även en gemensam innergård med utemöbler och grillmöjlighet samt en fantastisk takterrass. Trapphusstädningen sköts av städfirma.

TV/Internet

Kabel-TV via Comhem. Bredband via Alltele.

Parkering

Det råder boendeparkering i området. Läs mer på http://www.stockholm.se

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

HALL

Genom en säkerhetsdörr når man en praktisk hall med vackra furugolv som fortsätter in i kök och vardagsrum. Här finns plats för hatthylla, skoställ och bra förvaring genom tre garderober med skjutdörrar.

KÖK

Stort, arbetsvänligt och socialt kök perfekt för stora middagar. Det stora fönstret i högt och fritt läge skapar en känsla av ljus och rymd. Maximal förvaring bakom vita sobra skåpsluckor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt. Köket renoverades 2012.

VARDAGSRUM

Spatiöst vardagsrum som är enkelt att möblera. Här finns en dekorativt fungerande kakelugn. Vackert furugolv och ljusa väggar samt ett stort tidstypiskt fönster i ett högt läge med en milsvid utsikt.

SOVRUM

Rogivande sovrum i ett högt läge mot den lugna innergården. Plats för säng och passande inredning. Vita väggar och stort fönster med djup nisch.

BADRUM

Fräscht badrum utrustat med handfat, badrumsskåp, wc, dusch och reglerbar golvvärme. Spotlights med dimmerfunktion i tak. Helkaklat i vitt med passande klinkergolv i grått.

Övrigt

Detaljinformation
 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 469 kr/mån
  Beskrivning mån.avg.

  I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (100/100Mbit/s).

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar inplanerade, avstämt med styrelsen 2019-03-28.

  Hushållsel
  228 kr/månad
  Hemförsäkring
  189 kr/månad
  Summa driftskostnader
  417 kr/månad
  Personer i hushållet
  1

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 30 dec 2009
  Energiprestanda: 124 kWh/m2
 • Köparinformation
  Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/
Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!