Östermalm/Gärdet

Skeppargatan 83, 1tr

  • 3 000 000 kr
  • 29 kvm
  • 1 RoK
  • 1 546 kr/mån

Perfekt 1:a på populär adress!

Välkomna till denna perfekt planerade lägenhet med genomgående högt skick med ljusa väggar, stora fönster och vackert originalträgolv. Fin utsikt mot grönskande innergård. Lägenheten är belägen i populära Brf Mässen och är en av Stockholms största bostadsrättsföreningar. Här bor du alldeles perfekt invid Tessinparken med närhet både till Gärdets samt Djurgårdens gröna ytor. På andra sidan av Valhallavägen ligger Fältöversten med matbutiker, flertalet affärer, restauranger, apotek och systembolag. Gångavstånd till Karlaplans T-bana samt Stadions T-bana och flertalet bussar ut till hela Stockholm. Promenerar du Skeppargatan ned når du på några minuter Östermalmstorg, Strandvägen samt Stureplan. Här bor ni i väldigt lugna kvarter som endast ligger en stenkast bort från Stockholms hetaste krog- och uteliv.

Pris

3 000 000 kr

Mäklare

Mäklare

Assisterande

Lättmöblerat rum med utsikt mot grönska

Stora fönster som skänker rikligt med ljus

Visningsinformation

Gott om utrymme för bl.a. en soffgrupp

Detaljbild fönster

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka möte

Detaljbild fönster

Här får ni utan problem plats med en stor säng

Vackert originalträgolv

Rymligt kök med matplats för minst 2 personer

Rymligt kök med matplats för minst 2 personer

Gott om skåpförvaring och arbetsytor

Detaljbilder kök

Fint badrum med både kakel och klinker

Funktionell hall som erbjuder förvaring och binder smidigt samman lägenheten

Fasad Skeppargatan 83

Områdesbild-Fältöversten med service, butiker och restauranger ligger bara några minuter från bostaden

Områdesbild- Tessinparken

Områdesbild- Karlaplan

Områdesbild

Planlösning

Fakta

Information om bostaden
Antal Rum:
1 RoK varav sovrum
Boarea:
29 kvm
Enligt Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
Månadsavgift:
1546 kr
Pris:
3 000 000 kr
Lgh Nr:

0391

Byggår:
1930-1938
Område:

Östermalm/Gärdet

Andelstal:
0,11100%

Dokument

Ladda ner och läs dessa

Föreningen

Fakta om föreningen
Bostadsrättsföreningen
Namn

Brf Mässen i Stockholm

Bildades
1931
Byggår

1930-1938

Juridisk person
Nej
Hiss
Ja
Våning
1tr
Andelstal

0,11100%

Markägare
Föreningen äger marken
Allmän information

Bostadsrättsföreningen Mässen ligger på Nedre Gärdet och är en av de största i Stockholm. Den äger och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13, som byggdes under åren 1930-1938. Bostadsrättsföreningen bildades den 12 oktober 1931 och registrerades av Länsstyrelsen den 17 februari 1932. Inom föreningen finns 642 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Det finns 2 lokaler upplåtna med bostadsrätt (Coop-butik) och 30 kommersiella lokaler.

Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheterna är q-märkta och utgör ett intakt Funkis-område, ritat för HSB av arkitekten Sven Wallander. Varken inglasning av balkonger eller vindsutbyggnad är möjlig.

Mässens lägenheter är avsedda för medlemmars eget boende och får inte kontoriseras. Maximalt antal medlemmar per lägenhet är tre med en minsta andel på 10 %. Juridisk person godkänns inte som medlem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och mekanisk frånluft

Renoveringar

Avloppsstammar: 1991-1993 Stambyte. 2011-2012 Spolning köks- och badrumsstammar. 2017 Spolning köksstammar från plan 3 och nedåt.

Balkonger: 1987-1989 Renovering. 2015-2016 Besiktning av alla balkonger och omgjutning av 4 balkongplattor samt statuskontroll på stålbjälkar. Vidare åtgärdar under utredning.

Elinstallationer: 1991-1993 All grundinstallation i lägenheterna utbytt i samband med stambytet. 2014 Uppgradering av lägenheternas elförsörjning till trefas inkl. ny elcentral.

Fasader: 1988-1990 Samtliga fasader putsades.

Fönster: 1990-1991 Mässen 11: Alla ytterbågar byttes till aluminiumbågar med isolerglas och fönsterkarmarnas yttersida kläddes med täckplåtar av aluminium. 2012-2016 Mässen 7-10 samt 12 o 13: Helrenovering av befintliga ytterbågar och ytterkarmar i trä med målning (färg S0502Y) och byte av en ruta till 4 mm-energiglas.

Hissar: 1988-1989 Hissarna renoverades. 1989 Kontrakt med auktoriserad hisservice för löpande kontroll och underhåll. 2016 Statusbesiktning av alla hissmaskiner genom fristående expert.

Mark och trädgård: (Obs: mittremsan på Skeppargatan ägs av Stockholms stad) 2007 Upprustning av gräsmattor och gårdsbelysning. 2011 … och pågående: Förnyelse av blomsterrabatter och återföring till funkisstil. 2013 Beskärning av 4 popplar på stora gården och fällning av två rötangripna. 2016 Förnyelse av kaskadpilsbeståndet mellan fastigheterna på Erik Dahlbergsgatan samt upprensning och föryngring av rönnbeståndet på lilla gården.

Sopanläggning: 2007 Ny sopsugsanläggning driftsattes.

Trapphus: 2015-16 Byggnadsantikvarisk undersökning av alla trapphus med gestaltningsförslag och åtgärdsplan. 2017 Renovering av trapphuset Erik Dahlbergsgatan 29 (Mässen 12).

Planerade renoveringar

Fastigheternas löpande underhåll regleras enligt upprättad underhållsplan. Planen omfattar åren 2018-2032 och är avsedd att hantera underhåll och avsättning till fonden för yttre underhåll. Underhållsplanen är upprättad av Valvet Förvaltning AB och bygger på besiktningar av samtliga fastigheter.

Övriga utrymmen

Alla lägenheter har tillgång till tvättstuga (digital bokning), liksom cykelrum. Medlemmarna har även tillgång till ett grovsoprum av mycket begränsat storlek, dvs. möbler, vit- och sanitetsvaror måste forslas bort på egen hand. Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret. Det finns lediga extraförråd i olika storlekar för uthyrning.

TV/Internet

Föreningen har gruppavtal med ComHem som omfattar TV och bredband till alla lägenheter t.o.m. 31 mars 2021. Abonnemang på TV och bredband kostar 100 kronor per månad och debiteras tillsammans med månadsavgiften. Bredbandet är ComHems Bredband 100 (100/10 MB/s). Högre hastighet och flera Tv-kanaler kan köpas som tillägg. Fast telefoni via ComHem finns som option. Aktuellt utbud på TV och bredband samt priser finns på www.comhem.com eller via ComHems kundtjänst: telefon: 90 222 och e-post: kundservice@comhem.se

Parkering

Det finns inga garage- eller parkeringsplatser att hyra av föreningen.

Rum

Bostaden disponeras enligt följande

Hall

Funktionell hall med originalträgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder i hatthylla och mer förvaring erbjuds i två garderober. Hallen binder smidigt samman lägenhetens samtliga delar.

Badrum

Modernt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med toalettstol, dusch, handfat och skåpförvaring.

Kök

Snyggt kök med originalträgolv och vita väggar. Gott om förvaring erbjuds i köksskåpen och bra med arbetsytor på köksbänken. Köket är utrustat med gasspis, kolfilterfläkt, diskho, mikro och kyl/frys.

Allrum

Stort och lättmöblerat allrum med originalträgolv och vitmålade väggar. Här får ni utan problem plats med både säng, soffa och mediamöbel. Härligt ljusinsläpp och fin utsikt mot grönskande innergård.

Kostnader

Beskrivning av kostnader
Månadsavgift
1 546 kr/mån
Kommentar till avgiften

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för tv/bredband tillkommer om 100 kr/mån.

Avgiftsändringar

Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat med styrelsen 2020-05-06. Avgiften höjdes med 1 % 2019.

Hushållsel
196 kr/månad
Hemförsäkring
215 kr/månad
Gas
222 kr/månad
Summa driftskostnader
633 kr/månad
Personer i hushållet
1
Överlåtelseavgift
1 183 kr betalas av köparen
Pantsättningsavgift
473 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrigt

Detaljinformation
  • Allmänt

    Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

  • Köparinfo

    Vi på Grand Fastighetsförmedling använder oss oftast av den vanligaste formen av budgivning, så kallad öppen budgivning. Köparen har möjlighet att ta del av budlistan vid kontraktsskrivningen. Vi vill påminna om att säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren själv bestämmer när, till vem, för vilket pris och hur försäljningen ska ske. Grand Fastighetsförmedling vill även informera om köparens omfattande undersökningsplikt och uppmana till att noggrant kontrollera bostadens och utrustningens/inventariernas skick samt att kontrollera angiven boarea då avvikelse kan föreligga bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler. Objektsbeskrivningen ska ses som en orientering över bostaden. Vi erbjuder samtliga spekulanter beräkning av boendekostnaderna. Kontakta ansvarig mäklare för uppförande och genomgång av en sådan kalkyl. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

Grev Turegatan 30
114 38 STOCKHOLM
Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och
skicka så återkommer vi!
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt kostnadsfria möte här.
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Funderar du på att sälja?
Boka ditt möte här.

Kul att du vill träffa oss på Grand! Vi är erfarna mäklare som erbjuder en modern, personlig och prisvärd mäklartjänst. Hos oss betalar ni t.ex. inte för dyra tidningsannonser som egentligen bara är reklam för mäklarföretagen. Istället har vi valt att lägga tyngdpunkten av marknadsföringen på bl.a. Hemnet och sociala medier där köparna faktiskt hittas idag. I dessa tider erbjuder vi även professionell videofilm av era bostäder.  Boka ditt kostnadsfria möte här!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka
Möte